Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Norsk design på utstilling i Milano

Norsk design på utstilling i Milano

Norsk design stilles ut i Milano

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bærekraft er tema for årets norske utstilling under møbelmessen i Milano.

Fakta: «Join»

Norsk utstilling: kuratert av Kråkvik&D’Orazio, som vises under møbelmessen i Milano 9.–14. april.

Bak utstillingen: står DOGA, Klubben og Norwegian Crafts.

Samarbeidspartnere: er Utenriksdepartementet, Hydro, Lundhs, Innovasjon Norge, Norsk Industri, Oslo Design Fair og Visit Norway.

norwegianpresence.no

Norsk design har fått mye oppmerksomhet internasjonalt de seneste årene – takket være den norske utstillingen, som er blitt vist under møbelmessen i Milano.

I år er 21 designere og kunsthåndverkere plukket ut til å vise prototyper og unikaobjekter under utstillingstittelen «Join», hvor bærekraft, i form av klima, ressursbruk og økonomiske og sosiale aspekter, er utgangspunktet for arbeidene de stiller ut.

Varde

– For meg betyr bærekraft å bruke naturlige materialer som enkelt kan gjenvinnes. Men det betyr også emosjonelt varig design – noe som gjør deg glad, som er gøy å bruke, ta på og se på og som holder på interessen din over tid, sier designeren Stine Aas (30), som stiller ut en lampe bestående av en aluminiumsplate fra Hydro, som er blitt hamret for hånd av en lokal blikkenslager.

Blant utstillerne er både etablerte navn som Vera&Kyte og NoiDoi, og flere som ikke har vært med før, som norsk-danske Mijo Studio, samt Tron Meyer. Meyer jobber i grenselandet mellom design og kunsthåndverk, og stiller blant annet ut en steinskulptur laget av steinarter fra området hvor han vokste opp.

Grenseland. Flere av arbeidene beveger seg i grenselandet mellom kunst og design. Fra venstre: Produsenten Vestres sykkelstativ Cycle, Tron Meyers steinskulptur Varde, Marte Frøystads bord Join Me, Erik Westers Volume Vases og lampen Alter av Stine Aas.

Grenseland. Flere av arbeidene beveger seg i grenselandet mellom kunst og design. Fra venstre: Produsenten Vestres sykkelstativ Cycle, Tron Meyers steinskulptur Varde, Marte Frøystads bord Join Me, Erik Westers Volume Vases og lampen Alter av Stine Aas.

Stol. Bak den norsk-danske designduoen Mijo står Miranda Tengs Brun og Josefine Gilbert. To er en abstrakt fortolkning av en stol i pigmentert sement, HR-skum og 100 prosent bomull.

Gjenbruk

I tillegg har Kristine Bjaadal og Hallgeir Homstvedt, som står bak utstillingsdesignen, valgt ut produkter fra syv norske møbelprodusenter som er særlig opptatt av miljø og bærekraft. De bruker også resirkulerbare materialer i utstillingen, som enkelt kan tas fra hverandre og få nytt liv etter bruk.

– Tittelen «Join» har vi tolket gjennom måter å sette sammen materialer på, sier Hallgeir Homstvedt (41).

– Vi ville vise hvordan vi fester ting på en enkel og ærlig måte, og gjøre dette til en del av konseptet.

*

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.