Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Prikkete. Samme mønstre kan printes på tekstiler av ulik kvalitet. Badedrakter og solstoler, for eksempel. Eller tapet, gardiner og tepper.

Prikkete. Samme mønstre kan printes på tekstiler av ulik kvalitet. Badedrakter og solstoler, for eksempel. Eller tapet, gardiner og tepper.

Hun har grunnlagt ny norsk mønsterbedrift

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– Mønstrene er inspirert av små innfall i hverdagen, sier gründeren.

– Mønstrene er inspirert av små innfall i hverdagen.

Det sier Kiki Plesner-Löfroth (41), som står bak den nye norske mønsterprodusenten Plesner Patterns. Etter å ha jobbet med visuell identitet i designbyrå i mange år og laget alt fra logoer til pakningsdesign, begynte hun å tenke på å gjøre noe annet. I flere av prosjektene hadde hun laget mønstre – og i 2017 begynte hun å skisse.

– Det tok litt tid å glemme alt det kule som finnes på Instagram, og finne min egen stil. Så begynte ideene å dukke opp, gjerne når jeg holdt på med noe annet, sier hun.

12

Trykt i Berlin

Plesner Patterns bruker et digitaltrykkeri i Berlin som kan trykke små kvanta. Stoffene er hovedsakelig av bomull – noe økologisk – eller lin og resirkulert polyester. De cirka 15 ulike mønstrene kan også trykkes på elastiske stoffer, møbelstoffer og tapet.

– Digitaltrykk er miljøvennlig fordi det er så vannbesparende, og det unike med mine mønstre er at de kan spesialtilpasses etter kundens ønske. Det er enkelt å bytte farger, og minste bestilling trykkeriet kan ta, er på én meter, sier Plesner.

Fakta: Plesner Patterns

Norsk mønsterprodusent grunnlagt av Kiki Plesner-Löfroth i 2018/2019.
plesnerpatterns.no

Hun henvender seg både til privatpersoner og interiørarkitekter, og har dessuten laget flere brand patterns, spesiallagede mønstre for firmaer som butikkjeden Løplabbet og smykkemerket Equiv.

Bestemor

Midt i merkets logo står det «PP». Det er det gamle monogrammet til Kiki Plesner-Löfrots bestemor, som hadde et godt øye for design og samarbeidet med ulike interiørarkitekter for å skape både klassiske og vågale interiører hjemme og på hytta.

– Logoen er en ode til henne, sier Plesner-Löfrot.

– Hun etterlot seg veldig mye interiør som funker like bra i dag, selv om det ble laget for lenge siden. Det er den tidløsheten jeg ønsker å oppnå.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.