Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her kan du sitte med god samvittighet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Dorthe Smeby publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Tre nye stoler laget av resirkulerbare materialer.

Odger
Hvem: Form Us With Love for Ikea
Hva: Formstøpt og flatpakket
Odger er resultatet av en tre år lang designprosess, med mål om finne en bærekraftig måte å produsere et rimelig sittemøbel. Resultatet ble en stol formstøpt av en blanding resirkulert plast og treflis, som både er bærekraftig og gir overflaten en spennende tekstur. Form Us With Love ønsket også å skape en enkel stol med komfort og en tiltalende form, og produserte hundrevis av prototyper for å perfeksjonere Odgers kurver. I sann Ikea-ånd kommer stolen i fire deler som enkelt kan settes sammen uten bruk av verktøy. Tilgjengelig i fargene blå, hvit og brun.
formuswithlove.se
ikea.com

Axyl
Hvem: Layer for britiske Allermuir
Hva: Britisk bærekraft
Axyl er designet av Layer med briten Benjamin Hubert i spissen, som en del av designstudioets prosjekt for å minske sin miljøpåvirkning. Stolen har en enkel konstruksjon, satt sammen av en v-ramme i resirkulert aluminium og et inviterende sete. Produksjonen av den resirkulerte aluminiumen bruker kun fem prosent av energien som trengs å lage ny aluminium. Axyls sitteskall finnes i en rekke materialer som inkluderer både resirkulert tømmer, nylon og overskuddsmaterialer fra møbelindustrien.
layerdesign.com

Airtool Chair
Hvem: Pentatonic
Hva: Resirkulert sete
Den nystartede møbelprodusenten Pentatonics ønsker å transformere det de mener er en usunn forbrukskultur, og lager møbler av gamle smarttelefoner, brusbokser, knapper og diverse plastavfall. De resirkulerte materialene som benyttes blir vasket, tørket og sortert, før de gjøres om til pellets. Det er dette materialet som støpes om til Airtool Chair. Alle møbelets deler er standardiserte og utskiftbare, som betyr at både sete og understell kan byttes ut uten å måtte kjøpe en helt ny stol.
pentatonic.com

* (Vilkår)