Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fem designnyheter som varer

Tekst
Foto: Pelle Wahlgren

Foto: Pelle Wahlgren

Disse møbelnyhetene kan leve lenger enn deg.

«Det fantes ingen nyheter.» Slik oppsummerte den svenske trend­eksperten Stefan Nilsson årets møbelmesse i Stockholm – og la til: «Men det trenger ikke å være noe negativt. Det kan handle om å bremse lanseringstempoet. Eller å ta vare på de produktene man har.»


Det fantes selvfølgelig masse nyheter. Men temaer som miljø og bærekraft har aldri fått mer oppmerksomhet. Årets trendutstilling stilte spørsmål som hvor og hvordan produkter blir produsert, og hvordan livssyklusen til et møbel ser ut – kan det resirkuleres?

En rekke skandinaviske produsenter bruker nå kun lokale håndverkere og nærliggende skog. Og firmaer som Artek, Norrgavel og Offecct tar imot sine brukte møbler for oppussing eller videresalg. Godt håndverk, synlige konstruksjoner og miljøvennlige materialer er også stikkord for flere av årets første nyheter.

– Skandinavisk formgivning står i en særstilling når det gjelder holdningen til materialer, funksjon og varighet, sier designer Andreas Engesvik.

– Mye har skjedd de siste 15 årene. Med økt kunnskap tar man også bedre valg. Hvis du kjøper en kvalitetsstol, er det noe du ikke kaster. Den fineste måten å konsumere på, er vel at alt man kjøper skal kunne selges videre.

Foto: Studio Chikako Harada​

Foto: Studio Chikako Harada​

Marfa Twist Krakk i ask.
Design: Claesson Koivisto Rune
Produsent: Nikari
 

Foto: Steinar Vollan

Foto: Steinar Vollan

Bjelke Langbord i eik.
Design: Andreas Engesvik
Produsent: Tonning & Stryn

Foto:

Foto:

Hedwig Lenestol i bøk.
Design: David Ericsson
Produsent: Gärsnäs
 

Foto: Offecct

Foto: Offecct

Kali Bord i ask.
Design: Jasper Morrison
Produsent: Offecct
 

Foto: Pelle Wahlgren

Foto: Pelle Wahlgren

Easy Chair Lenestol i eik.
Design: Nirvan Richter
Produsent: Norrgavel

D2 har fått helt nye nettsider.
Kjøp abonnement her!
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner