Tsjekkisk glassfenomen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Maren Stette Mosaker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Bomma vil lyse opp moderne, tsjekkisk design.

Tsjekkiske Bomma har fått oppmerksomhet for sine lekne, ofte munnblåste glasslamper og samarbeid med lokale designere. Med kolleksjonen Phenomena fra 2016 høstet de lovord fra internasjonale designmagasiner som Wallpaper og Dezeen, og glassprodusenten er nå aktuell med en ny tolkning av suksesskolleksjonen – i form av munnblåste stålamper.

Fakta: Bomma

Tsjekkisk glassprodusent fra Svetla, utenfor Praha.

Lanserte en ny versjon av publikumssuksessen Phenomena under årets Maison et Objekt i Paris.

bomma.cz

– Vi har lang tradisjon for å jobbe med glass i Tsjekkia, men det er først nå vi gjenoppdager vår selvtillit, omfavner gammel kunnskap og ny teknologi, forteller Jakub Pollág, deleier i Bomma, til D2.

Under designmessen Maison et Objekt i Paris, lanserte de også lampen Orbital, designet av Bommas eget designstudio, Deform. Med inspirasjon fra solsystemet, skal hengelampens sirkulære glassform minne om små, fargerike planeter.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner