Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
UTVALGT - Odlo Futurskin

UTVALGT - Odlo Futurskin

Odlo-undertøy med Zaha Hadid-snitt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lanserer nytt sportsundertøy i samarbeid med stjernearkitektfirma.

Like etter annen verdenskrig skapte Odd Roar Lofterød en treningsdrakt til sin sønn, en lovende skøyteløper, i teksturert nylon – såkalt helanca-fiber. Ved hjelp av jungeltelegrafen nådde ryktene om den innovative drakten selv idrettsutøvere på internasjonalt nivå.

Dette ble starten på det norske sportsmerket Odlo, som siden har stått bak nyskapninger innen både tekstil og funksjon.

Fakta: Futureskin Layer

Sportsundertøy produsert av Odlo i samarbeid med Zaha Hadid Design.
odlo.com

Felles plattform

Det 70 år gamle merket, nå basert i Sveits, lanserer i disse dager en ny sportsundertøykolleksjonen i samarbeid med byrået den avdøde stjernearkitekten Zaha Hadid startet.

Iransk-britiske Hadid ble i løpet av karrieren kjent som Queen of Curves, en innovatør innen linjer og former. Hennes to byråer Zaha Hadid Design og Zaha Hadid Architecture viderefører arven.

UTVALGT – Odlo Futureskin –

UTVALGT – Odlo Futureskin –

– Zaha Hadid hadde en tydelig integritet og var nysgjerrig, lidenskapelig og målrettet i sitt arbeid. Det er ingen tvil om at det påvirker oss fremdeles, forteller Maha Kutay, direktør i Zaha Hadid Design.

Samarbeidet mellom det prisvinnende byrået og Odlo var ifølge Kutay basert på en gjensidig respekt for hverandres arbeid og verdier, i tillegg til en felles interesse for produktdesign og kreativitet.

Strømlinjeformet

I Futureskin base layer forenes Odlos økologiske «bodymapping-teknologi» og Zaha Hadid Designs strømlinjeformede estetikk.

– Intensjonen var å skape et produkt som ga bevegelsesfrihet, varme og luft gjennom en sømløs overgang mellom de ulike kroppsdelene. Både designen, mønsteret og måten stoffet er vevd på, gir nettopp dette resultatet, forteller Kutay.

Samarbeidet ender ikke her.

– For vår/sommer 2019 har vi designet en kolleksjon for aktive kvinner som ønsker seg sportstøy som både er stilig og funksjonelt, sier Timo Pape, merkevaredirektør for Odlo.

UTVALGT – Odlo Futureskin –

UTVALGT – Odlo Futureskin –

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.