Ny, norsk naturdesign

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Jenkins&Uhngers designkolleksjon er laget av norsk stein.

Super stein. Superellipsen, en form som hverken er rund eller firkantet, er utgangspunktet for kolleksjonen som består av fat, boller, skåler og vaser.

– Naturstein har sine begrensninger; larvikitt er hardt og tidkrevende å forme, men for oss er det noe som gir den kreative prosessen retning og mening, sier Sverre Uhnger, som sammen med Thomas Jenkins står bak en ny serie objekter i naturstein, tre og messing.

Fakta:

Essence

Ny designkolleksjon av Jenkins&Uhnger som består av fat, boller skåler og vaser, i stein, tre og messing.

jenkinsuhnger.com
lundhsrealstone.com

De to tegnet bordet As long as you like – der en del av bordplaten er laget av stein – til den norske utstillingen Norwegian Presence i Milano i 2015. Siden har de hatt kontakt med steinprodusenten Lundhs, som de seneste årene har jobbet med flere norske og utenlandske designere, og som nå ønsket å ta i bruk norsk naturstein innenfor nye bruksområder.

– Vil liker spesielt godt at krystallene i steinen noen ganger ligger synlig og flatt i formene, mens man andre ganger ser et mindre snitt av dem, sier Uhnger.

– Kolleksjonens hoveduttrykk er kontrasten mellom steinens harde og unike karakter, mot de myke og flytende formene i en superellipse – altså en form som ikke hverken er rund eller firkantet.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk