Designdebutantene

Tekst

Fire norske nyheter – så ferske at de ikke har rukket å komme i produksjon.

Krakken Vava av Kristine Five Melvær. Foto: Erik Five Gunnerud

Vava Krakk
Kristine Five Melvær
kristinefivemelvaer.com

– Jeg er jo både industridesigner og grafisk designer og her har jeg kombinert fagene. Bena danner et grafisk element, et mønster av v-er og a-er, sier Melvær (31), som har en master i industri­design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, samt en master i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo.

– Det var en utfordring å lage noe nytt i kategorien «stablebar krakk». Jeg har brukt klassiske elementer, som rundstokk, men satt de sammen slik at helheten blir ny. Krakken har en sterk karakter, den minner nesten om en logo når man ser den forfra.

Foto: Produsenten

Foto: Produsenten

Alme Kaffebord
Sindre Bjerkli

– Det er et kaffebord, ­laget av restmateriale fra papirindustrien. Materialet brukes blant annet i sponplater, der man tilsetter harts for at det skal tåle vann. Det betyr at det ikke kan gjøres om til papirmasse. Industrien kaster ekstreme mengder materiale før et produkt kommer ut til kunden, og litt av tanken har vært å påpeke det. Formen består av 36 lag med papir som er formpresset under høyt trykk.

Foto: Kyrre Andersen

Foto: Kyrre Andersen

Hello Veggspeil
Alexander Ekelund Åsgård
alexanderaasgaard.com

– Jeg liker å si at det er en liten tjener som strekker ut en hjelpende hånd. Rammen som går rundt speilet og holder hyllen på plass, gir speilet denne personligheten, sier Åsgård (26), som har en master i produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Det er i utgangspunktet et speil for gangen ­eller lignende, der man kan legge fra seg ting og ta en siste sjekk før man går ut. 

Foto: Birger Hagevold Johansen

Foto: Birger Hagevold Johansen

Plateau Fat
Bjørn van den Berg
bjornvandenberg.no

– Det begynte med en middag hjemme hos meg hvor bordet var så lite at jeg måtte plassere tallerkenene litt over hverandre, sier van den Berg (27), som har en master i produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Det laget et fint ­landskap, litt som hylleplatåer, og var noe jeg ville gjenskape i disse porselensfatene, som kommer i tre høyder. De stramme fasettene på basen blir mer organiske på toppen – som om de strekker seg over hver­andre når fatene står sammen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk