Nordmann bak Kähler-suksess

Tekst

Hammershøi-serviset til nordmannen Hans-Christian Bauer er blitt en suksess for danske Kähler.

Foto: Kähler

Nå er 27 nye produkter i serien ute, fra bestikk til ildfaste former.

Da Bauer var ferdig utdannet industridesigner og arkitekt ved Kunstakademiet i København var finanskrisen et faktum. Redningen ble jobb hos den danske produsenten Menu.

Fakta: Hammershøi

Dekketøy produsert av Kähler

kahlerdesign.com

hcbauer.com

Første møte med Kähler var et vikariat som produktutvikler.

– De var en liten organisasjon den gangen. Jeg fikk erfaring med hva selgerne savnet, hva som solgte, ikke solgte og noterte meg alt sammen.

Da vikariatet var over begynte han å designe et servise som frilanser.

– Hos mange serviser er ofte tilbehøret uinteressant hvis du ikke har hoveddelene. Derfor begynte jeg med smådelene.

Etter lanseringen i april 2015, ligger salgstallene til Hammershøi-serviset på annenplass etter den populære stripete Omaggio-vasen, som det ble solgt 200.000 av i Norge i 2014. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner