Nordmann bak Kähler-suksess

Tekst

Hammershøi-serviset til nordmannen Hans-Christian Bauer er blitt en suksess for danske Kähler.

Foto: Kähler

Nå er 27 nye produkter i serien ute, fra bestikk til ildfaste former.

Da Bauer var ferdig utdannet industridesigner og arkitekt ved Kunstakademiet i København var finanskrisen et faktum. Redningen ble jobb hos den danske produsenten Menu.

Fakta: Hammershøi

Dekketøy produsert av Kähler

kahlerdesign.com

hcbauer.com

Første møte med Kähler var et vikariat som produktutvikler.

– De var en liten organisasjon den gangen. Jeg fikk erfaring med hva selgerne savnet, hva som solgte, ikke solgte og noterte meg alt sammen.

Da vikariatet var over begynte han å designe et servise som frilanser.

– Hos mange serviser er ofte tilbehøret uinteressant hvis du ikke har hoveddelene. Derfor begynte jeg med smådelene.

Etter lanseringen i april 2015, ligger salgstallene til Hammershøi-serviset på annenplass etter den populære stripete Omaggio-vasen, som det ble solgt 200.000 av i Norge i 2014. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk