Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er parfymen for deg som trenger en klem

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bjørn Brochmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Illustrasjon

Og den er norsk.

I det siste har jeg tatt meg selv i å lengte etter å bli knuffet, dyttet og most i en barkø, kjenne streifet av solkrem og bacon fra menneskehud som steker langsomt på stranden, eller å ta dype magedrag av den søtlige, stinne luften på treningsstudioet.

Jeg husker knapt hvordan andre mennesker lukter, og om jeg skulle slumpe til å komme nær nok, lukter de fleste uansett sterilt av Lano og Antibac.

Fakta: Posthume

Produsent: Son Venïn

Nese: Rosine Courage

Lansert: 2019

Pris: EdP · 50 ml · 1350,- kr,

Noter: Kanel, nellik, tobakk, lær, vetiver, tonkabønner, røykakkord

Selvmedisinering

Når utelivet dør og innelivet kjennes mer som et slags etterslep, anbefaler jeg å selvmedisinere med parfyme – ikke for å glede andre, men for å merke at du fortsatt lever.

Posthume fra norske Son Venïn er det perfekte kroppskontaktsubstitutt for alle som lengter etter en klem. På papiret er parfymen bygget over en velbrukt lest av krydder, tobakk og vanilje. Men Posthume vil noe helt annet.

Florale nelliknoter hinter først om noe feminint, men tettere på river stram tjære i nesen, sammen med en nærmest kroppslig dunst som påkaller velbrukte trebenker i en varm badstue. Det lukter rett og slett menneske, eller mann, kan du vel si – ikke han du møter på Teams og Zoom, men en mer uflidd og arkaisk type, som Isak Sellanrå eller Terje Vigen.

Internasjonal pris

Det er ikke bare jeg som synes at dette er digg: I fjor tok Posthume gull i prestisjefylte Art and Olfaction Awards. For uavhengige parfymehus er det å vinne The Golden Pear på linje med å vinne pris på Sundance Film Festival eller Gullbjørnen i Berlin.

Når et lite parfymemerke som Son Venïn tar «Gullpæra» hjem til Norge, kan det trygt kalles en liten sensasjon. Der merkets tidligere lanseringer har vært preget av at veien er blitt til mens man har gått, føles Posthume uunngåelig, eller endelig.

Som en neve av stål i en varm polvott.

En god håndfull. Den norske parfymen Posthume er det perfekte kroppskontaktsubstitutt og vaksiner deg mot tungsinn med lukten av lun armhule, ifølge D2s duftanmelder.

En god håndfull. Den norske parfymen Posthume er det perfekte kroppskontaktsubstitutt og vaksiner deg mot tungsinn med lukten av lun armhule, ifølge D2s duftanmelder.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.