På en smell. Renee (Amy Schumer, til høyre) lærer å elske seg selv etter å ha fått et slag i hodet i komedien «I Feel Pretty».

På en smell. Renee (Amy Schumer, til høyre) lærer å elske seg selv etter å ha fått et slag i hodet i komedien «I Feel Pretty».

– Jeg er fortsatt en fuck-up

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emil L. Mohr publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Amy Schumer utløste et skred av Twitter-pepper med forfilmen til kinokomedien «I Feel Pretty».

«Problematisk», «motbydelig», «ondsinnet»: Twitter-pepperen fløy idet de første klippene fra «I Feel Pretty» forelå i vår. Premisset om at hovedpersonen Renee plutselig føler seg «pen» nok til å lykkes i skjønnhetsbransjen etter å ha fått et slag i hodet, traff en nerve.

– Jeg tror kanskje traileren var litt misvisende, sier komistjernen Amy Schumer (36) til sitt og filmskapernes forsvar.

Fakta: Amy Schumer

Amerikansk skuespiller og manusforfatter.

Født i 1981 i New York City.

Vant Primetime Emmy-pris for «Inside Amy Schumer» i 2015.

Aktuell i «I Feel Pretty» fra 4. mai.

– Det handler ikke om en «stygg» jente som lærer å elske seg selv. Det handler om en kvinne som, i likhet med de fleste andre, sliter med lav selvtillit og kjenner seg usynlig i verden. Det spiller ingen rolle hvordan du faktisk ser ut: Selv smellvakre modeller strir med sånt, erklærer hun videre.

På sykehus

Schumer – som slo seg opp som selvutleverende standuper og har prydet Times mest-innflytelsesrike-liste – er iallfall snar om å innrømme likheter med blidblonde Renee.

– Vi har masse felles: definitivt selvtillits- og usynlighetsaspektet. Og så har vi begge smakt på et øyeblikk av for mye selvtillit, for så å bli brakt ned på jorden igjen, vedgår hun.

– Derimot deler jeg ikke skikkelsens interesse for sminke, klær og samfunnstrender. Det er jeg fint lite opptatt av.

– I selvbiografien din refererer du til deg selv som en «feilslått fuck-up som ikke skjønner bæret»: Gjelder det fremdeles?

– Vel, jeg er fortsatt en fuck-up – men tror jeg har lært mer om hva som er vesentlig for meg: familie, venner og det å leve sunnere. Jeg jobbet for hardt for lenge. Da jeg laget lydboken min, gikk jeg på en smell og havnet på sykehus. Jeg skjønte at helsen er viktigst – basal livsvisdom.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Ikke komplett

– Blir man mer eller mindre morsom av å gifte seg?

– Jeg har kun vært gift en måned, så jeg vet ikke ennå. Jeg føler meg dønn maken. Du vet, jeg var ikke 27 – jeg var 36 og et fiks ferdig menneske. Vi sikter ikke mot å komplettere hverandre – vi nøyer oss med å være partnere.

– Ifølge Chris Rock trenger humorister smerte. Du er ikke redd for å bli for komfortabel?

– Nei – samtidig som jeg er enig med Chris, tror jeg alle bærer rikelig smerte med seg. Det er ikke sånn at ekteskapet løser alle vanskene mine. Jeg er stadig …

Schumer tenker seg om før hun fullfører.

– Jeg er stadig kvinne!

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk