Han iscenesetter seg selv på soverommet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mari Grinde Arntzen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Christopher Smith er blitt oppdaget av den internasjonale motepressen.

Da Christopher Smith (22) startet Instagram-kontoen Mechrissmith i mars 2016, var det aller første bildet et enkelt portrett av ham selv. En helt vanlig fyr med mørkt hår og hvit t-skjorte fra Port Elizabeth i Sør-Afrika. Etter det har Smith vært alt annet enn seg selv.

To år senere har han lagt ut nærmere 150 iscenesatte portretter av seg selv som hodeløs, som flaggermus, som 20-tallsdiva, bokser, brud, puddelrocker, punker, Beatles-kopi, Bee Gees-kopi, brud, sverdsluker, jomfru Maria og x antall utgaver av blodige lik, aliens og zombier. Den eneste røde tråden som er å finne, er en forkjærlighet for blodige skrekkfilmer og duse Hollywood-portretter fra tidlig 1900-tall.

Fakta: Mechrissmith

Smith bor og studerer design i Port Elizabeth i Sør-Afrika.

Han poster iscenesatte selvportretter tatt på eget soverom.

Utstyr: et enkelt kompaktkamera, en tripod og en skrivebordslampe.

@mechrissmith

Soverom

Designstudenten bor fortsatt hjemme med mor og to søsken. Studioet er derfor hans eget soverom. Utstyret er et enkelt kompaktkamera han fikk da han var 17 år gammel, og en tripod arvet av far. Selv om sminken og stylingen kan se avansert ut, bruker Smith visstnok maks 20 minutter på å skape en look. Fotograferingen tar aldri mer enn en time.

Snappet opp

Selv om Smiths Instagram-konto ikke har mer enn 13.000 følgere, er Mechrissmith snappet opp av mote- og kulturmagasinet Another Man Magazine. I vår/sommer-utgaven har Smith laget seks eksklusive portretter for dem. Og det selvsagt inne på soverommet i Port Elizabeth – helt alene. «Soverommet mitt er bitte lite. Jeg har tre steder å fotografere – på sengen, ved siden av bokhyllen hvis jeg bruker dagslys, eller ved siden av sengen hvis jeg tar bilde når det er mørkt og jeg trenger leselampen som lys», sier han til magasinet.

Foto: CHRISTOPHER SMITH / @MECHRISSMITH
Foto: Christopher Smith / @mechrissmith

Foto: Christopher Smith/@mechrissmith

Foto: Christopher Smith/@mechrissmith

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner