Med dette utstyret blir villmarkslivet vintage

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Bomullsanorakker, voksimpregnering og rutete soveposer.

God natt

Almond sovepose fra Nordisk

I 1901 startet selskapet Nordisk Fjerfabrik i København, for å lage dun- og fjærprodukter. I 1941 ble laken- og dynesortimentet utvidet med soveposer. Almond er utført i naturlige materialer, innsiden har stor lomme med magnetisk lukkemekanisme og glidelåsen løper langs sidene slik at soveposen kan åpnes i sin helhet og brukes som piknikteppe. I motsetning til de fleste soveposer som rulles sammen og stappes i et forvokst pølseskinn, pakkes Almond i en klassisk, elegant, putevarformet innpakning.

Mørke utsikter

Julbo Vermont Classic fjellbriller

I 1888 begynte franske Julbo i Morez i Jurafjellene å produsere spesialkonstruert solbeskyttelse for smågale eventyrere. På 1950-tallet introduserte merket spesialbrillen Vermont for ekstreme forhold under isbre- og fjellbestigning. Siden har de eksentriske gluggene vært populære blant klatrere, avanserte backpackere og rockestjerner. Nå har Julbo lansert en ny kolleksjon av klassikeren – med oppdateringer som nesebeskyttelse skinn – samtidig som produktet beholder de karakteristiske sideskjoldene i samme materiale. Glasset i polykarbonat skal ifølge fabrikanten utestenge 100 prosent av UV-strålene og 95 prosent av sollyset.

Voks opp

Fjällräven Greenland Wax

Billig impregnering av turklær inneholder gjerne fluorkarbon, men Greenland er, ifølge produsenten Fjällräven, en miljøsnill behandling for turplagg som allerede er voksbehandlet, men hvor voksoverflaten er slitt på grunn av flittig turgåing. Den såpeformede klumpen er en miks av naturlig bivoks og parafin, og er ment å beskytte klær, være skånsom mot hud og opprettholde plaggenes vannavstøtende overflate.

Anorakk, takk

Amundsen Sport Heroes Anorak Unisex

Den 14. desember 1911 vant Roald Amundsen og hans norske ekspedisjon, med åtte medsammensvorne og 118 bikkjer, kappløpet om å nå Sydpolen. Merkevaren Amundsen profitterer på bragden ved å selge en anorakkdesign som skal være sterkt inspirert av den Amundsen benyttet under nevnte ekspedisjon. Ifølge produsenten er plagget utført i en pustevennlig miks av lin og bomull, og ytterflaten er påført naturlig voks for å beskytte mot vind og vann.

Dverglerke

Stanley Classic lommelerke

I 1913 tok engelskmannen William Stanley patent på en vakuumflaske i rustfritt stål. Siden har selskapets produkter hatt fast plass i sportsforretninger over hele verden. Den klassiske lommelerken har vært like selvskreven på tur som de mer kjente termosene. Stanley har gjort plass til knappe 236 milliliter sterk drikke, så her burde turmedlemmer ta bryet med å pakke hver sin lerke. Skrukorken har solid feste i moderenheten, slik at den ikke forsvinner når dagens etappe feires rundt bålet i sene nattetimer.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner