Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mote på tur

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Du skal bare på jobb, men det skal se ut som du skal gå Besseggen.

For noen år siden begynte såkalte millennials å ha på seg nøyaktig det samme: Jeans av typen Levi's, Birkenstocks-sandaler, t-skjorter kjøpt brukt, og capser med ironiske logoer. Stilretningen fikk navnet normcore og var et forsøk på å se ekstremt normal ut.

Denne stil-stammen har etter hvert fått mange nye, ulike grener. En av dem kalles gjerne gorpcore, der den første delen av ordet er en forkortelse for «good old raisins and peanuts». Altså det man tradisjonelt har med seg i lommen på tur for å unngå å miste piffen.

Fakta: NO. 6 TURKLÆR

GENSER: GMBH/Yme Universe
SKJORTE: Peak Performance
CARDIGAN: Tom Wood Showpiece
BUKSE: Tom Wood
SKO: Diemme/Yme Universe

Der målet for normcore var å se ut som en eller annens mamma eller pappa på midten av 1990-tallet, handler gorpcore om å se ut som den sporty, turglade faren til en i klassen. Om du faktisk er på vei til å gå en titimers tur eller ei, har ingenting med saken å gjøre.

Denne høsten har motedesignerne bestemt seg for å omfavne både tursko, sportslige jakker og bukser med praktiske lommer. Hos motehus som Gucci og Louis Vuitton finnes nå tursko til 13.000 kroner blant sortimentet.

Sistnevnte har også tekniske jakker som en del av kolleksjonen, gjerne sammen med vannavstøtende turbukser, noe også Prada, Fendi, Lanvin, Dior og Burberry tilbyr. Ofte i kombinasjon med fleece- eller ullgensere med glidelås nedover halsen.

Styling: Sunniva Hartgen-Sverdrup (Pudder Agency) / Hår: Pål Berdahl (Style Management) / Makeup: Marthe Hesvik Norheim (Style Management) / Modell: Milo (Heartbreak Management)

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.