Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skinnkjolen fra 1980-tallet er tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Suser inn i trendbildet.

De brede skuldrene har brøytet seg vei tilbake i moten. ­Millenniumsgenerasjonen, født mellom midten av 1980-tallet og årtusenskiftet, har omfavnet svære dress­jakker med skulderputer. For de litt eldre, som fortsatt minnes heftige permanenter og sjokkerende farger, har tanken på igjen å skulle legge til et par centimeter i bredden kanskje vært hakket vanskeligere å svelge.

Fakta: No 1 – 1980-tallsskinn

KJOLE: Stella McCartney / Høyer Eger

SKO: Vagabond

PARAPLY: Deli de Luca

ØRERINGER OG RING: Maanesten

Men man slipper ikke unna 80-tallet så lett. En kraftig skinnjakke med brede skuldre er nemlig blant plaggene man oppfordres til å skaffe seg i høst. Eller en skinnkjole; de suser også inn i trendbildet. Helst skal de være av tykt, mykt skinn med en form for ­drapering, svinge inn i livet og danse ned til rett under kneet.

En rekke av de største designerne har båret svære ruller med skinn inn på atelieret når de har skapt årets høstkolleksjoner: Marc Jacobs, Givenchy, Isabel Marant, Miu Miu, Stella McCartney og Versace har alle brukt det animalske materialet i rikt monn. På deres inspirasjonstavler må artistene Madonna, George Michael og Tina Turner utvilsomt ha vært inkludert – med mye skinn og enda mer Elnett-hårspray.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Styling: Sunniva Hartgen-Sverdrup (Pudder Agency) / Hår: Pål Berdahl (Style Management) / Makeup: Marthe Hesvik Norheim (Style Management) / Modell: Selma (Heartbreak Management)

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.