Det spisser seg til på skofronten

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

«Se på meg»-skoene har fått skarp konkurranse.

De seneste årene har moteskaperne laget kraftige sko – klumpete, tunge såler har gjort selv den mest svevende person jordnær. Prangende farger, tykke lisser og noen ganger også lenker, glitter og juveler, har vært blant de andre fellesnevnerne.

«Se på meg»-skoene har vært umulige å ikke legge merke til. Baugen har gjerne vært avrundet og bred, og dersom skoene har hatt en høy hæl i akter har den vært tykk, gjerne med finurlige utsmykninger inspirert av kunstferdige skulpturer.

Nå tyder imidlertid ting på at en del motehus begynner å bli lei av denne overveldende maksimalismen nederst på kroppen. Uttrykket begynner å spisse seg til.

Fakta: No. 5: Sylspisse sko

Jakke og bukse: Mads Nørgaard/Svean Paleet
Sko: Søster Studio
Øreringer: Maanesten

I motehusenes høstkolleksjoner for dame og herre er det nemlig mengder av smalere sko med skarp front. Balenciaga, Jaquemus, Moschino, Balmain, Givenchy, Roberto Cavalli, Chanel og Tom Ford har alle gått for denne vrien, både når det gjelder joggesko, dressko, pumps og støvletter. Sistnevnte er mest trendy om de er romslige rundt leggen, og ender rett under kneet.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner