Idas streker

Tekst

Du har kanskje lagt merke til streken hennes på VGs tegneseriesider eller i Frode Øverlis Rutetid-blad, men i høst har tegnekarrieren til Ida Larmo virkelig begynt å skyte fart.

For det første har hun illustrert «Verdens farligste gjeng», den nyeste barneboken fra alltid hyperaktive og populære Arne Svingen.

For det andre har hun fått boltre seg i stort format i billedboken «Markel Meitemark går over (kommune) grensa», skrevet av Rut Teian.

– Jeg har alltid ønsket å illustrere billedbøker for barn, så med Markel Meitemark vil jeg si at det har løsnet. Store oppslag med mange detaljer, tusj og vannfarger er helt klart noe av det jeg liker aller best å jobbe med, forteller Larmo til D2.

Hun er i høst i barselpermisjon, men prøver å jobbe med en tegneserieroman mellom «bleier og melkespreng».

Dessuten har hun alt snust på et større publikum med vitsetegningene «Spesielt», som går fast i Rutetid, samt stripeserien «Vrengte bukselommer», som gikk som gjesteserie i VG ifjor – og er samlet i ett album.

– «Vrengte bukselommer» er en 90 prosent selvbiografisk serie, som handler om parforhold, oppussing, graviditet, småunger, livet på landet, bikkje, rot og det som hører med i en nyetablert og ukjent voksentilværelse. Jeg har nok å ta av med hensyn til materiale, så kanskje blir det flere album veldig snart. Mer meitemark og farlige gjenger blir det helt sikkert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk