Her er sengetøyet du kan tylle deg inn i på hjemmekontoret

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emma Aars publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

De hippeste er svenske og danske.

I en tid der mange sitter på hjemmekontorer, og noen av oss også arbeider i sengen, er det på tide å oppgradere dynetrekkene.

Fra å ha vært en jålete parentes i interiøret, har sengetøyet i løpet av kort tid beveget seg til å bli et rom for uttrykk av ens personlige stil – også langt utenfor interiørverden.

København-baserte Tekla står i spissen for å flytte sengetøyet fra å være noe anonymt til å bli et distinkt, fargerikt designobjekt.

Svenske Magniberg utforsker utradisjonelle kombinasjoner av mønstre og materialer, blant annet gjennom bruk av blonder og jersey.

Både Tekla og Magniberg har bakgrunn innen mote, bruker sosiale medier smart, og henter mye inspirasjon fra klesindustrien inn i sengetøyet.

Fakta: Tekla fabrics

Dansk tekstilmerke. Lager sengetøy, håndklær og tepper.

teklafabrics.com

På kanten

Teklas grunnlegger, Charlie Hedin, har blant annet jobbet hos Acne Studios i mange år. Han mener likevel at interiørtekstiler står i stor kontrast til moteindustrien, med tanke på hvordan interiør forholder seg til sesonger og bærekraft.

– Vi kan lansere én ting, vi trenger ikke å lage to eller flere kolleksjoner i året.

Magniberg-kolleksjonen Upcycled, laget i samarbeid med Our Legacy og produsert av klesmerkets restmaterialer, ble umiddelbart utsolgt. Selv Calvin Kleins karakteristiske trusekant er nå å få øye på langs kantene på dynetrekk og stretchlaken.

Fakta: Magniberg

Svensk designkollektiv. Lager sengetøy, i tillegg til bord og stoler.

magniberg.com

Motivjakt

Jannicke Kråkvik ser sosiale medier som en tydelig drivkraft i den økende interessen for sengetøy, også hos yngre kunder. Hun er interiørdesigner og eier av interiørbutikken Kollekted By på Grünerløkka i Oslo, som blant annet fører Tekla.

– Vi er til enhver tid på utkikk etter det beste motivet – enten om det er på tur, trening, eller hjemme.

Charlie Hedin i Tekla mener at man uttrykker seg ulikt i hjemmet og i offentligheten.

– Når du går ut av huset, kler du deg på bestemte måter ut fra hvordan du vil oppfattes av andre. Hjemmet er derimot et personlig sted, og en mye større refleksjon av hvem du er.

Les også: Pust deg høy

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner