Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg tror jeg er så mye feminist som en mann kan være

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kathleen Lillo-Stenberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Rumpeballer og brystvorter. Faren til «Girls»-skaper Lena Dunham åpner utstilling i Oslo.

– Jeg synes menneskekroppen er et viktig tema, fordi det er noe vi alle har, svarer den amerikanske kunstneren Carroll Dunham på D2s spørsmål om hvorfor nakne mennesker er et gjennomgående motiv i hans kunst.

Fakta: «Prints»

Utstilling av Carroll Dunham på Gerhardsen Gerner i Oslo

Står fra 1. mars til 6. mai

gerhardsengerner.com

I dag åpner Dunham, som er «Girls»-skaper Lena Dunhams far, utstillingen «Prints» på galleriet Gerhardsen Gerner i Oslo. Utstillingen består av 20 trykk: brytende menn med struttende lemmer og kvinnelige nudister med spredte ben.

Dunhams grafiske fremstilling av kvinnekjønnet har skapt blest. Under et sceneintervju i New York i 2015 rakk en kvinne opp hånden og spurte: «Hva er greia med alle de kvinnelige kjønnsorganene? Er du pervers? Er du feminist? Hva skjer?» Kvinnen viste seg å være Dunhams kone, fotografen og filmskaperen Laurie Simmons.

– Laurie stilte meg det spørsmålet, og jeg tror svaret mitt var tvetydig. Jeg vet ikke hva «pervers» betyr i denne sammenhengen, og ja, jeg tror jeg er så mye feminist som en mann kan være.

I den seneste sesongen av suksesserien «Girls» velter også datter Lena Dunham seg rundt på stranden uten en tråd.

– Når det gjelder Lenas arbeid, så er karakterene som er nakne på tv, «ekte mennesker». Motivene i mine malerier er bare motiver. For meg virker det som en veldig stor forskjell, sier Carroll Dunham. (Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.