Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Yayoi Kusama utsmykker skateboard

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den japanske stjernekunstneren har designet eksklusive brett.

Kan du noen triks, da? Med utgangspunkt i «Dots Obsession» fra 1994 har Yayoi Kusama utsmykket brettenes underside; så man bør beherske et par triks for å få vist frem arbeidet.

Kan du noen triks, da? Med utgangspunkt i «Dots Obsession» fra 1994 har Yayoi Kusama utsmykket brettenes underside; så man bør beherske et par triks for å få vist frem arbeidet.

Den japanske kunstneren Yayoi Kusama (89) har bodd i og arbeidet fra en mentalinstitusjon i Tokyo siden 1977, og har samtidig vært helt i front av samtidskunsten med store utstillinger på institusjoner som Centre Pompidou, Louisiana og Henie Onstad Kunstsenter. Men nå skal kunsten ned på gateplan.

Fakta: Yayoi Kusama

Japansk kunstner, født i 1929

Sammen med MoMA har hun designet en serie skateboard.

Brettene er i salg fra oktober og koster rundt 1700 kroner.

moma.org

Sammen med New York-museet MoMA har Kusama designet en serie med skateboard, basert på Kusamas serier «Dots Obsession» (2018) og «Yellow Tree» (1994). Ifølge MoMA skulle brettene i kanadisk lønnetre opprinnelig ha digitale Kusama-trykk på undersiden, men da kunstneren fikk se en prototyp, ble hun så misfornøyd at hun bestemte seg for å håndmale dem i stedet.

Opplaget er selvfølgelig begrenset – 500 eksemplarer er til salgs i MoMAs nettbutikk – og brettentusiaster må belage seg på å knive med ivrige kunstsamlere om å sikre seg plankebitene.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.