Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Denne kisten tilbyr et klimavennlig etterliv

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karima Furuseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Når du dør, kan du bli til et tre.

Du kildesorterer. Tar bane i stedet for bil. Gjør alt for å bli et av flyskammens mange ansikt utad. Men du får ikke noen Rusken-premie for å være klimavennlig i livet om du ikke skal være det i døden også.

Heldigvis arbeider flere designere med å utvikle smarte løsninger for hvordan man skal kunne foreta også den aller siste reisen på en klimavennlig måte.

Fakta: Capsula Mundi

Nedbrytbar kiste designet av Anna Citelli og Raoul Bretzel.

capsulamundi.it

Italienerne Anna Citelli og Raoul Bretzel har designet et alternativ til en vanlig kiste. Capsula Mundi er en eggformet «pod» laget av nedbrytbart materiale, som skal senkes ned i jorden.

Utviklingen av «Capsula Mundi» ble påbegynt allerede i 2009. Nå blir den eggformede kisten stilt ut på «Broken Nature»-utstillingen under den pågående Triennalen i Milano.

I stedet for en gravstøtte blir et valgfritt tre plantet på toppen. Ideen er at kroppen og kisten skal gi næring til treet. Bretzel og Citellis mål er å «plante trær i stedet for å kutte dem» og å forvandle kirkegårder fra grå landskap til grønne lunger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.