Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

En stor gryte langtidskokte oksehaler gir mange kjappe tacomiddager

Tekst
Foto
Styling

Raskt laget og fyldig guacamole runder smaken og gjør måltidet ekstra sunt.

Oksehalestuingen er ikke chilisterk, heller varm, rik, rund og godgjørende, først brunet og deretter kokt i tre-fire timer. Oksehaler er spekket med animalsk stivelse, som gjør kjøttet ekstra saftig når det langtidssteker. Man kan gjerne bruke andre kjøttslag til langtidsbresering, men det bør være noe fett i kjøttstrukturen for smak og saftighet.

Prøv selv:Se tips og oppskriftene på taco av oksehale, kimchi og chorizo på Smak.no

Hva som er «riktig» og «gal» taco kan alltid diskuteres – mexikanerne selv er svært åpne for å inkludere nye smaker og råvarer i kjøkkenet sitt. Men én ting er matstylist og tacofantast Tone Dahl nøye på: guacamolen.

– Det skal ikke være noe rømme eller andre meieriprodukter i guacamolen. Og ikke noe hvitløk! Den skal inneholde avocado, rødløk, lime, salt og koriander. Og eventuelt litt grønn chili; jalapeno eller serrano.  Men en god regel er å regulere styrken i salsaen, ikke guacamolen. Mexikanerne bruker guacamole litt som nordmenn bruker ost og rømme; for å runde smaken, sier Dahl, selverklært guacamolepurist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner