Tacoleksikonet

Tekst

«Tacopedia» byr på mer om det mange har på fingrene hver fredag.

Foto: Phaidon

I Mexico er frasen «echarse un taco» («hive i seg en taco») blitt synonymt med å spise: Taco er mer en metode for å skyfle mat inn i munnen enn en spesifikk rett.

Fakta: «Tacopedia»

Leksikon med sterk saus

phaidon.com

Det er fortsatt mye å lære om den hellige treenigheten tortilla, salsasaus og fyll, så da kommer den ­engelske oversettelsen av Mexicos bestselgende tacobok godt med. Den over 300 sider tykke «Tacopedia», forøvrig også navnet på en res­taurant i Trondheim, er skrevet av Déborah Holtz og Juan Carlos Mena. Faren er så klart at dette dypdykket i tacoens mysterier gjør deg så kunnskapsrik at du aldri mer blir invitert på fredagstaco.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk