Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Siste salve. Han var inspirert av både Karl-Petter Løken og den britiske Twitter-kontoen Boring James Milner, som parodierer en Liverpool-spiller. Men Boring Kalle Løken ble fort sin egen herre. Her er noen av hans siste tweets.

Siste salve. Han var inspirert av både Karl-Petter Løken og den britiske Twitter-kontoen Boring James Milner, som parodierer en Liverpool-spiller. Men Boring Kalle Løken ble fort sin egen herre. Her er noen av hans siste tweets.

Boring Kalle snakker ut

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen V. Gonsholt publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Illustrasjon

Da Karl-Petter Løken ble konsernsjef i Kværner, var det begynnelsen på slutten.

Fakta: Boring Kalle Løken

Psevdonym Twitter-profil.

Drevet av Espen Borgir Christophersen.

twitter.com/BoringKalle

Han ga seg på topp. 20. desember i fjor, dagen etter at nyheten sprakk om at Norge hadde fått en ny trener i engelsk fotball, skrev Boring Kalle Løken på Twitter: «Spennende med ansettelsen av Ole Gunnar 'Sunny' Solskjær i Manchester United. Det gir en ekstra dimensjon at han tidligere har spilt for klubben og er godt likt av supporterne.»

En klassisk Boring Kalle-uttalelse: Saklig, selvsagt og lett anakronistisk (det er ikke så mange andre som har kalt Solskjær «Sunny» siden 90-tallet). Responsen lot da heller ikke vente på seg: 510 likes. Hans mest populære tweet noensinne.

Men så ble det stille.

Litt krøkkete

– Kanskje jeg har et talent for å skrive selvfølgeligheter. Jeg har ikke sett på det som en levevei videre. Men det har vært en hyggelig hobby, sier Espen Borgir Christophersen (41).

Han er fra Porsgrunn i Telemark, partner i vindkraftselskapet Stormvind og den inntil nå anonyme mannen bak Twitter-profilen som i fem år har parodiert NRK Radios fotballekspert Karl-Petter Løken.

Men «parodiert» er egentlig feil ord. Riktig nok registrerte han profilen i fascinasjon over Løkens «litt krøkkete» kommentering under fotball-EM for kvinner sommeren 2013. (Christophersen var i pappaperm og hadde mye dødtid.) Men allerede ved tweet nummer tre – «Leser bok om 2. verdenskrig. Ufattelig tragedie» – var det som om Boring Kalle forlot kommentatorboden og skapte sitt eget univers.

Et på mange måter enklere og mindre kynisk univers, hvor ingen tanke er uoriginal, ingen hverdagsbetraktning for hverdagslig, og ingen av livets små gleder – som å stikke føttene i et par vanntette Ecco-sko, kvantumsrabatt på spylervæske, en endorsement på Linkedin – for små til å dele.

Høyt i hierarkiet

Og sånn ble Boring Kalle en kultfigur på hva han fortsatt omtaler som «mikrobloggtjenesten» Twitter.

Han inspirerte andre parodikontoer, han ble anerkjent av profesjonelle komikere og han ble forsøkt røyket ut av generalsekretæren i Norges Presseforbund: «Hvem er du som ikke våger å være morsom under eget navn?» spurte Kjersti Løken Stavrum i en DM, kanskje ikke så mye i kraft av sin daværende stilling, som fordi hun er søsteren til Karl-Petter Løken.

– Han er jo en person som er ganske høyt i hierarkiet, så min analyse har vært at dette har han tålt, sier Espen Borgir Christophersen.

Men etter at Løken i fjor, med Olav Traaen og en pose pulverpadder ved sin side, kommenterte sin siste kamp for NRK – det lot seg ikke kombinere med hans nye jobb som konsernsjef i industrigiganten Kværner – sa det litt stopp for Christophersen også.

– Jeg har ikke … hvordan skal jeg si dette … Det er ikke så mye inspirasjon lenger.

Han skiftet selv jobb i fjor, fra et stort kontorlandskap til et mindre selskap, noe som har redusert tilfanget av prosaiske kaffeautomatsamtaler.

– Og så har jeg en eks som er en fantastisk person, men hun – og det vet hun selv – var altså et oppkomme av selvfølgeligheter.

Men nå er det altså slutt, både på forholdet og tvitringen.

– Begjæret har på en måte forsvunnet. Det er ikke så mange som er på Twitter, heller, merker jeg. Folk flest er ikke på Twitter. Jeg kjenner jo ingen. Jeg er sånn sett ganske ensom der inne.

Men han finner, ikke helt ulikt Boring Kalle, en trøst i alt:

– Det går veldig bra på jobben, da. Mye å gjøre.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.