Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Nytt norsk tidsskrift om visuell offentlighet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hanna Stoltenberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Bilder viser en gravid Beyoncé side om side med illustrerte dinosaurer, avdøde forbrytere og private familiebilder.

Hver gang en av Kardashian-klanens famøse søstre legger ut et bilde på sosiale medier, analyseres det opp og ned i mente, av fans så vel som av seriøse medier: Er hun gravid eller bare oppblåst?

Hvilket restauranttoalett er bakgrunn? Kan posituren være en kodet beskjed til ekskjæresten?

Hva med flettene, er de rasistiske?

Fakta: Bilder

Nytt norsk tidsskrift om visuell offentlighet.

Skapt og redigert av Martin Lundell, grafisk designer og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo, og Kåre Bulie, journalist og kritiker.

Vil utkomme én til to ganger i året.

Utgitt av Foreningen Bilder.

Vid forstand

Denne konsentrerte nærlesingen har påfallende mye til felles med kunstkritikken. Likevel møtes de to samtalene sjelden samme sted. Dette vil det nye tidsskriftet Bilder gjøre noe med.

–Vi ville lage et tidsskrift som undersøker bilder i aller videste forstand, uavhengig av medium og sjanger, sier Martin Lundell, grafisk designer og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Sammen med D2-journalist og kritiker Kåre Bulie er han er redaktør for tidsskriftet som har som mål «å sammenstille en større bredde av bilder» fra vår felles visuelle offentlighet.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Salig blanding

Første utgave byr da også på alt fra norske forbryteralbum, malerier signert apen Julius og fotografier av Hillary Clinton og Beyoncé, til en samtale mellom Finn Graff og Bendik Kaltenborn, to av Norges ledende illustratører, bilder av gullatomer og tsjekkiske illustrasjoner av dinosaurer.

– For oss er det interessant å studere bilder på samme måte som vi eksponeres for bilder, sier Lundell.

– I løpet av en og samme dag kan vi for eksempel eksponeres for pressebilder, private bilder og reklamebilder, for så å gå på utstilling på kvelden og se kunstbilder. Det er en salig miks av høyt og lavt.

* (Vilkår)