Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Livet mitt hadde blitt litt fattigere om jeg ikke kunne lekt med klær som uttrykksform

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Ane Ledang Aasheim tar stil på alvor, men ikke for alvorlig.

– Da jeg var i midten av tenårene jobbet faren min i London. Der oppdaget jeg Vivienne Westwood og ble veldig inspirert av den harde, lekne stilen, som det hverken var noe søtt eller pent over. Jeg brukte alle pengene mine på et par platåsko fra henne, sier Ane Ledang Aasheim (47).

Fakta: Ane Ledang Aasheim

Kostymedesigner

Stiltips: Følg intuisjon og egne lyster, og skap din egen stil.

Ett par er blitt til uendelig mange flere, med både Martin Margielas legendariske Tabi-boots og de ettertraktede sokkestøvlene med lighter-hæl fra Vetements i samlingen.

– Det er ofte jeg starter med skoene når jeg skal kle meg. Og selv når jeg ikke gjør det, tenker jeg at det er et utrolig viktig utgangspunkt.

– Men det er ikke viktig for meg om det er high fashion eller ikke. En vintage t-skjorte har like stor verdi for meg som en egentegnet kjole sydd på teateret.

Kostymedesigneren har gjennom 22 år jobbet med mer enn 70 forestillinger, filmer og tv-serier, der ferskeste eksempel er NRK-serien «Unge lovende». Sammenligner man hennes private klesvalg med antrekkene hun pønsker ut til skuespillere, er kjærligheten for kontraster en fellesnevner.

– Å kombinere ting som ikke helt åpenbart passer sammen – det er noe jeg gjør både på jobben og privat. Jeg liker å la noe man forbinder med opphøyet møte noe som er veldig nedtonet, kanskje litt lekent, sier Aasheim, som her har på seg en bukse fra Philip Lim, sko fra Zara, kimono fra Stine Goya, og en vintage Metallica-t-skjorte.

Stil er noe hun tar på alvor, men ikke for alvorlig.

– For meg handler det om at det gir en ekstra dimensjon. Livet mitt hadde blitt litt fattigere om jeg ikke kunne forholdt meg til og lekt med klær som uttrykksform.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.