Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg har alltid vært opptatt av lommer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Designer og høyskolelektor Annabeth Kolstø (60) tilfører lommer der de ikke finnes fra før.

– Da jeg var ung, gikk jeg på Forsøksgymnasiet og var en alternativ ungdom. Jeg kjøpte mye brukt, noe som ikke var vanlig på den tiden. Det ble sett ned på, forteller designer og høyskolelektor Annabeth Kolstø (60).

– Nå kan jo alle handle brukt uten å bli sett på som sjuskete. Vi tenker på bærekraft i dag, det var det lite snakk om før. For meg handlet det mest om at jeg var genuint opptatt av spesielle klær.

Fakta: Annabeth Kolstø

Designer og høyskolelektor

– La det gjerne matche – men ikke glem noe som bryter!

Denne interessen har siden tatt opp mesteparten av Kolstøs tid. Med studier i søm og drakt i bunn har hun arbeidet med klær på NRKs kostymeavdeling, ved teatre, i sitt eget verksted og nå i mange år som lærer i kles- og kostymedesign ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Den røde tråden i hennes private garderobe og det hun lager, er fascinasjonen for lommer.

– Jeg har alltid vært opptatt av lommer. Finnes de ikke på plagget fra før, tilfører jeg ofte egne.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

I disse dager nærmer hun seg slutten på et langt forskningsprosjekt der hun har tatt for seg nettopp lommer.

– Jeg undersøker flere aspekter ved lommens betydning. For eksempel som en trygghetsfaktor, og hvordan lommer kan påvirke klærnes levetid. Og hvor stor forskjell det er på hvor mange og hvilke type lommer menn versus kvinner får, sier Kolstø, her iført selvlaget kjole og turban, sko fra Urban classics og veske fra loppemarked.

– Mantraet mitt er: «Kan jeg bruke dette resten av livet?» Mye av garderoben min består av ting jeg har hatt i mer enn 20 år, og fremdeles er like glad i. Jeg tror folk jeg møter oppfatter at jeg har en stor kjærlighet for klær.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.