Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Da mediene spurte etter mer «normale bilder» av oss, måtte vi svare at det er sånn vi normalt ser ut

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nonnedrakter og bispekors inspirerer rådgiver i Human-Etisk Forbund, Didrik Søderlind, til å være stilig.

For en del år siden droppet denne selverklærte religion- og livssynsnerden journalistikken til fordel for en jobb i Human-Etisk Forbund. Omtrent samtidig tok klesstilen en ny retning; Didrik Søderlinds anglofili slo ut i full blomst.

– Jeg har alltid likt å pynte meg, men det var etter at jeg sluttet med bomberjakker og sånn i 20-årene at jeg begynte å eksperimentere med slips. Vilt fremmede på alder med foreldrene mine begynte å kjefte på meg på gaten. Da skjønte jeg at jeg var inne på noe!

Fakta: Didrik Søderlind (47)

Rådgiver i Human-Etisk Forbund

– Mange dropper slips for tiden, men det er gjennom et slips man viser personlighet. «Rädda slipsen, död eller levende!».

Nå er tweed, stråhatter og sokkeholdere en del av garderoben.

– For noen år siden utga jeg og en kompis som er prest, en bok. På coveret står han i svart t-skjorte og tatoveringer, og jeg i dress. Det skapte en del forvirring om hvem som var hvem. Da mediene spurte etter mer «normale bilder» av oss, måtte vi svare at det er sånn vi normalt ser ut.

Her er Søderlind iført sko fra Jeffrey-West, sokkeholdere fra Fine and Dandy, skjorte fra Thomas Farthing, hatt fra Lock & Co, jakke fra El Ganso, slips fra Hilditch & Kay og et lommeur arvet av oldefar.

Nylig startet han en Instagram-konto der han jobber seg gjennom mylderet av slips og sløyfer han har.

Søderlind innrømmer at stilen er påvirket av jobben.

– Jeg er vant til å være i dialog med folk iført turban, nonnedrakt eller bispekors rundt halsen. Jeg blir misunnelig og får lyst til å være stilig, jeg og.

– Men det hadde vært katastrofe om alle i Human-Etisk Forbund kledde seg som meg. Det ville minnet om en sekt. Står jeg side om side med en kollega i hettegenser, er det supert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.