Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hun leker med farger, materialer og stilarter, også på kroppen

Tekst

Billedkunstner Ida Ekblad har alltid brukt stil som en utvidelse av eget univers.

Foto: Kristine Jacobsen

Foto: Kristine Jacobsen

«Fiorucci, Dosse Posse, Lady Soul, Fila ...» Ida Ekblad mimrer høyt over ungdommens store navn, på barnerommet til datteren Lilja hjemme på Ekeberg i Oslo:

– Jeg har nok alltid hatt en eklektisk stil, lekt med alt jeg har vært innom. Der er det nok å tafse fra, ler hun.
 

Fakta: Ida Ekblad

Kunstner (35)

Stiltips: Ebay

Klesskapet bærer preg av sjangerblanding, en miks av farger, mønstre og stiler – fra øverste til nederste hylle. Designerklær fra Prada og Dries Van Noten side om side med collegegensere dekorert av kunstnere som Julien Ceccaldi og Margaret Kilgallen, miniskjørt og delikate kjoler, støvletter med sølvspray, håndmalte t-skjorter og masse høye hæler.

Fra et «sinnssykt oppheng» på merket Oilily og gamle mamelukker som barn, via en ungdomstid preget av subkultur, graffiti og breakdance – og til kunsten tok henne; stil har vært et viktig element hele veien.

– Det blir litt som å lukte – kunst, stil – jeg sitter jo dag ut og dag inn og tar «inn»; alt fra stilepoker, grafisk design eller ravekultur, til østeuropeisk illustrasjon og film. Det blir jo en konstant «feed» med litteratur, kunstbøker, kunst. Stilen hennes blir av venner kalt en «italiensk marmorhandler med dyre vaner møter en 14 år gammel streetsmart hiphop-babe» – noe som gjenspeiles i dagens kombinasjon; hæler og silkebukse fra milanesiske Miu Miu, og t-skjorte med den karakteristiske smileyen, kjent fra Ekblads tidlige kunstverk. Men denne gangen i tverrmunnet versjon tegnet av den legendariske skateren Mark Gonzales.

– Da jeg var yngre silketrykket, sprayet og sydde jeg alle klærne mine selv, nå dekorer jeg en jakke eller en t-skjorte innimellom. Forholdet til mote er kjærlig, men ambivalent:

– Men jeg synes mote er utrolig magisk. Når det virkelig fungerer, klarer det å sette en finger på tiden som lite annet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.