Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Hadde vært fint å være mer «book smart» enn Vogue-smart

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Skodesigner Karolina Hellström kaster ikke bort stilige klær på å luske rundt i Oslo.

– Mens alle andre valgte å backpacke i Asia, dro jeg i stedet til London rett etter videregående. Der jobbet jeg i en rekke forskjellige klesbutikker. Jeg har ikke studert. Altså, herregud, det hender jo jeg tenker at det hadde vært fint å være mer book smart enn Vogue-smart. Men man kan ikke få alt, sier Karolina Hellström (33).

Fakta: Karolina Hellström

Skodesigner

Stiltips: – For meg er denim det verste som finnes, fordi jeg har kortere ben enn overkropp. Det ser uproporsjonert ut. Velg det som kler deg best, og hold deg til det.

Byen kjent for sin Big Ben ble etter hvert skiftet ut med byen kjent for sin hoppbakke, sin fjord og sitt minimalistiske operahus. Deretter fulgte to år i Italia, som kreativ leder for skomerket Diemme.

I fjor pakket Hellström, som opprinnelig er svensk, sakene sine og beveget seg opp til Norges hovedstad igjen, for å starte eget firma som frilans skodesigner.

– Italienerne fikk jeg ikke noe stilinspirasjon fra. De fleste av dem er utrolig harry.

Selv beskriver hun sin egen klesstil som merkelig, finurlig og ganske svart. Garderoben flommer over av second hand-designerplagg, plissé-detaljer og stoffer som slenger rundt kroppen, slik at hun kan droppe bh-en.

– Jeg liker kontraster, at ting er quirky. Og jeg har en goofy side som utelukkende kommer til syne gjennom skoene mine, tror jeg.

Fottøyet hun har valgt for anledningen, er fra Louis Vuitton, matchet med en kjole fra Rokh.

– Det er mange plagg jeg sparer til de gangene jeg besøker Paris eller Milano. Jeg kaster ikke bort stilige plagg på å luske rundt i Oslo! Det er ikke noe vits.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.