Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Stil når ofte frem når språket ikke strekker til

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Helt siden han som barn omkodet dataspill, har Luca Sørheim har hatt en trang til å endre spillereglene.

– Karmøy, øya jeg vokste opp på, er ganske stor, men med lite folk og minimalt med kulturell stimuli. Det var nok derfor jeg trengte et sted der jeg kunne få utløp for min egen fantasi, forteller AD og kunststudent Luca Sørheim (25).

Fakta: Luca Sørheim

Art director, dj og student ved Kunstakademiet

– Du må ingenting. Det er en god leveregel, mener jeg.

Mens jevnaldrende satt i sine Ikea-møblerte barneværelser og spilte dataspill, lærte han seg å kode. Himmelen i spillet gikk fra blå til rød, trærne ble lilla, og det var plutselig mulig å gå fra level 1 til 1000 på ett sekund. Begrensningene var visket bort, kreativiteten fikk et rom å leve og vokse i.

– Jeg har en dypt iboende ambisjon om å gjøre ting på min egen måte. Å tilføre noe et ekstra lag, en annen mening enn det opprinnelig hadde.

De vrengte buksene fra Lee og genseren fra Bruuns Bazaar med sikkerhetsnåler fra Loewe har han modifisert selv. Men meningen er at du skal lure på om plaggene ble kjøpt slik.

– Interiøret i hjemmet mitt er modulbasert, det må kunne endres etter mitt eget forgodtbefinnende. Og det samme gjelder innholdet i klesskapet mitt.

Sørheim mener stil viser hvordan du ser deg selv og ønsker å bli sett.

– Stil når ofte frem når språket ikke strekker til, noe som kan være veldig behagelig for et menneske, sier han.

– Jeg tror nok klærne mine forteller noe om hvordan jeg tenker, det reflekterer praksisen min som kunstner og den jeg er.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.