Designer som er maksimalist i hjertet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Det hender jeg er i en butikk og tenker et smykke hadde vært superfint, bare det var fire ganger større!

– Som ung kledde jeg meg alltid annerledes enn de andre i klassen. Det var nok ikke noe statement, mer et uttrykk for den jeg var og er. Jeg har aldri vært redd for hva folk eventuelt skulle synes, forteller Linn Sannes Brevik-Ribeiro (38).

Får man fatt i et klassebilde av henne fra videregående, åpenbarer hun seg med afro-permanent, egensydd eller vintage slengbukse, og skjorte med blomstermønster og stor krage.

– Men de skjortene ble jeg så lei av, at jeg ikke orket å se i retningen av en sånn en i mange år etterpå.

Fakta: Linn Sannes Brevik-Ribeiro

Grunnlegger av og designleder for Moiré

Toppen av vill stil-kransekaken ble nådd mens hun studerte mote i England.

– Jeg sydde alle klærne selv, og endte opp med en miks av stoffer, farger, ballongbukser og topper med borrelås, slik at man kunne ta av ermene. Det var en voldsomt fargerik stil, der det ikke fantes begrensninger.

Nå kan Brevik-Ribeiro se tilbake på mange år som designer både i London, Barcelona og Oslo, og er ett av de to hodene bak det norske klesmerket Moiré. I tråd med at hun profesjonaliserte seg, ble også stilen tonet noe ned – som her med kjole og skjørt fra Moiré, strømpebukse og øredobber fra en liten designbutikk i Lisboa, og sko fra Fenty x Puma.

Men hun beskriver seg fremdeles som maksimalist, med det eldre moteikonet Iris Apfel som sitt forbilde.

– I likhet med henne elsker jeg tilbehør. Jo større, dess bedre, og gjerne flere smykker samtidig. Det hender jeg er i en butikk og tenker at et smykke hadde vært superfint, bare det var fire ganger større! Jeg føler meg helt naken uten smykker.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner