Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hun lager smykker av havplast

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Eritsland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Forsker Synne Skjulstads går rett fra motevisning til stallen – og pynter seg med søppel i ørene.

– Stilen min står egentlig i en spagat mellom ordentlig, ordentlig fine ting – og ting som passer i stallen, forteller Synne Skjulstad (44).

Hun er medieforsker og førsteamanuensis ved Westerdals Oslo ACT i Oslo, og underviser i kommunikasjonsdesign, mote og medier, mens lidenskapen etter jobb er ridning og hesten Princhesza.

Ofte skal de to kombineres;

– Morsomst synes jeg det blir når jeg skal på jobb i en veldig visuell verden – for eksempel å se en motevisning – og må avstemme det som passer inn der med å dra rett ut i skogen etterpå, sier hun.

– Da skjer det noen spennende kombinasjoner, synes jeg.

En design-ullkåpe med dunjakke under, toppet av refleksvest og hodelykt, for eksempel.

– Reell bruk. Da tenker jeg at det begynner å skje noe interessant. Blir det alt for pent blir jeg litt svett. Noe som egentlig ikke passer sammen, blir oftere interessant.

Forskeren undersøker gjerne omgivelsene sine gjennom stilen – og har rettet blikket mot norsk design, her representert gjennom favoritter som genser fra Haik og skjørt fra Admir Batlak.

I ørene har hun sitt eget prosjekt – Seabling – som hun driver sammen med mannen Vemund. De samler havplast på hytta og ved strender i Oslofjorden og lager smykker av det – tankevekkende og estetiske produkter.

– Det er en måte å rydde på, men også en måte å skape dialog på, sier hun.

– Det er interessant å ta noe man tenker på som søppel – og se det med et åpent blikk som designmateriale.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.