Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Denne lenestolen kan brettes ut

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Anna von Schewen er ikke så glad i å sitte. Men sin egen lenestol liker hun, faktisk.

– Jeg ville lage en lenestol som er fleksibel, som kan være åpen eller lukket, slik at du kan være sosial på forskjellige måter, sier Anna von Schewen om stolen Socialclub.

– Når sidene er oppe, får du konsentrasjon til å hvile, lese eller arbeide på pc-en. Når de brettes ut, får du kontakt med omgivelsene.

Den svenske formgiveren har i 20 år vært gift med Björn Dahlström, som er industridesigner og grunnlegger av møbelprodusenten Articles.

– Vi snakker mye om jobbene våre, men da han startet Articles for tre år siden, var jeg ikke interessert i å være med. Jeg ville designe, ikke være produsent, sier hun.

– Men da Björn spurte om de kunne få produsere Socialclub, føltes det gøy. Den passer inn der fordi den har en skandinavisk enkelhet, er funksjonell og har humor.

Anna von Schewen bygger alltid små modeller når hun designer, denne gangen ble de kledd i stoff. Så ble stolen bygget i riktig skala, slik at hun kunne eksperimentere med detaljene.

– Det viktigste var å lage en ukomplisert stol, selv om den er fleksibel. Sidene skal kunne brettes ut på en enkel og naturlig måte. Den skal være like behagelig å sitte i når sidene er brettet opp som ut, sier hun.

– Jeg er ikke så glad i å sitte ned for lenge, selv om jeg har tegnet mange sittemøbler. Men denne liker jeg, faktisk.

Designerens egen favoritt er Gaetano Pesces lenestol Feltri – det har det vært helt siden hun studerte.

– Den er majestetisk og et interessant materialeksperiment. Den har også noen likheter med Socialclub, siden den er fleksibel og både kan skjerme av og åpne opp.

* (Vilkår)