– Ideen var å gjøre noe med rommet mellom taket og lyskilden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det ble en del grubling da designduoen skulle lage denne lampen.

– Ideen var å gjøre noe med rommet mellom taket og lyskilden, sier Chris L. Halstrøm.

Sammen med Margrethe Odgaard utgjør hun den danske designduoen Included Middle. De to har samarbeidet siden 2014, og Ventus Pendant ble opprinnelig laget til en utstilling der 16 lamper ble hengt opp i et rom for å danne et mønster i luften.

Nå er lampen blitt satt i produksjon av danske Frama, som ble startet av Niels Strøyer Christophersen.

– Lampene i mitt eget hjem er ganske diskrete, sier han.

– Ofte overtenker og kompliserer vi lys og lamper i hjemmene våre. Du kan kjøpe en lampe av mange grunner – men det viktigste er at det finnes en grunn, og at du ikke undervurderer viktigheten av bra lys.

For å trekke oppmerksomheten til det som skjer mellom tak og lyskilde, valgte de to designerne å bruke en enkel kuppel i hvitt glass, mens opphenget er laget av messing.

– Messing og glass er klassiske materialer som ofte blir brukt til lamper. Å jobbe med materialer som folk er vant til, gjør at det blir lettere å leke med formen, sier Margrethe Odgaard, og forteller at den største utfordringen var å jobbe med tyngdekraften, for å få messingstengene til å henge rett ned.

Selv er designerne mest fornøyd med at lampen føles som en skulptur:

– Særlig når flere henger ved siden av hverandre, og danner et mønster.

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner