Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

En sofakolleksjon kledd i stoff fra topp til tå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Jonas Wagell har designet en ny serie for Tacchini.

– Jeg prøver alltid å forenkle og redusere for å skape tydelige former. Her ble det også viktig med asymmetri for å gi møblene et sterkere uttrykk, sier Jonas Wagell.

Ifølge arkitekten og designeren er sofakolleksjonen Julep tydelig inspirert av ekspressive loungemøbler fra midten av forrige århundre. Julep er Wagells andre samarbeid med Tacchini; sofakolleksjonen Roma ble lansert i 2017.

Fakta: Jonas Wagell

Svensk arkitekt og designer, samarbeider med produsenter som Menu, Normann Cph, Muuto og Tacchini.

jwda.se

– De vet hva de ønsker, arbeidet er derfor basert på en ganske tydelig brief, sier Wagell.

– Siden de produserer alle møblene i sin egen fabrikk utenfor Milano, skjer hele utviklingsarbeidet også veldig kjapt. Fra brief i november til ferdig produkt på møbelmessen i april – med julefri innimellom.

Med Julep ønsket produsenten å gå bort fra den tradisjonelle måten å tegne en sofa på, der en treseter gjerne bygger videre på en toseter. Alle modeller har derfor sin egen form.

– Jo enklere form, dess viktigere er proporsjonene. Det var en tidkrevende utfordring å justere alle modeller, for ikke å snakke om arbeidet med å sy trekkene på fabrikken.

Basen består av kryssfinér for at den ikke skal være for tung. For å skille sofakolleksjonen fra Roma, som står på tynne ben, ble Julep kledd i stoff helt ned til gulvet.

– Stoffet er viktig, da hele sofaen er kledd. Hittil er den blitt vist i stoffer som forsterker inntrykket fra midten av forrige århundre, men jeg ser den gjerne i et mer samtidig stoff, sier Wagell, som mener at Julep helt klart er et møbel som krever litt plass, og som kanskje fungerer best frittstående i et rom.

Stoffet er viktig, da hele sofaen er kledd

Jonas Wagell – designer

Selv har han altfor mange favorittsofaer – særlig nå som familien har flyttet og fått mer plass.

– Alt fra DePadova er veldig fint. Men kanskje litt uoppnåelig når det gjelder prisen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner