Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Foto: Magnus Ekström

Foto: Magnus Ekström

Tre i én

Tekst

Multifunksjonelle Pulse er både benk, serveringsbrett og avisholder.

– Pulse kommer av uttrykket «å ta pulsen på noe», sier Kathrine Lønstad (31).

Sammen med Cosmin Cioroiu utgjør hun Noidoi, med tilhold i Kapp Melkefabrikk i Østre Toten. Duoens nye benk har sitt utspring i en undersøkelse rundt det moderne hjem – og hvordan det er i endring.

– Vi så en multifunksjonell tendens. ­Aktivitetene foregikk på tvers av de ­tradisjonelle rommene. Mange av hjemmene inneholdt også færre, men større multifunksjonelle rom, sier Lønstad.

Fakta: Pulse

Benk i eik.

Kommer med sittepute, serveringsbrett og avisholder.

skagerak.dk

Benken – som kan brukes med eller uten sittepute, og leveres med integrert serveringsbrett og avisholder – ble først stilt ut på møbelmessen i Stockholm i 2014, da i Greenhouse, området for uetablerte designere. Etter å ha stilt den ut under «100% Norway» i London samme år ble de kontaktet av den danske produsenten Skagerak.

– Vi har prøvd å utvikle et enkelt, men ærlig produkt som er lett å forstå. Det er fordi det inneholder flere funksjoner. Det skal også være tidløst; forhåpentlig vil det bli overført fra én generasjon til en annen, sier Lønstad, som traff partneren Cosmin Cioroiu under designstudiene i København.

Fakta: Noidoi

Norsk designduo.

Består av Kathrine Lønstad og Cosmin Cioroiu.

Utdannet ved KADK – Det kongelige danske kunstakademis skoler for arkitektur, design og konservering.

Holder til i Østre Toten.

noidoi.no

At duoen endte på Toten, er ikke tilfeldig.

– Vi har tatt en bevisst beslutning om å bo utenfor de store byene, med kort avstand til Oslo. Slik kan vi heller investere i maskiner og utstyr. På Kapp har vi et stort lokale med utsikt over Mjøsa – og ro til å fordype oss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.