Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det var enten dette eller ingenting – jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe annet.

Tekst

Designer Daniel Rybakkens nye bevegelige skulptur vises under Salone del Mobile i Milano.

Foto: Magnus Johansson / Daniel Rybakken

Foto: Magnus Johansson / Daniel Rybakken

– Jeg har lenge tenkt at jeg vil jobbe med taljer. Ideen om en mobil kom da krystallprodusenten kontaktet meg om et annet prosjekt. Jeg presenterte ideen min og sa som det var; det var enten dette eller ingenting – jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe annet, sier designer Daniel Rybakken (31).

Fakta: Secant

Bevegelig skulptur

jhillsstandard.com

Består av fire disker av blykrystall som kan beveges opp og ned.

Oppheng av anodisert aluminium.

Vises på Palazzo Litta og Spazio Rossana Orlandi under møbelmessen i Milano.

Han forteller at tanken har vært å jobbe med kontraster. Taljene symboliserer noe industrielt og mekanisk, men materialet, blykrystall, er skjørt og elegant. Den bevegelige skulpturen Secant vi ses på Palazzo Litta og Spazio Rossana Orlandi under møbelmessen i Milano denne uken.

Det var enten dette eller ingenting – jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe annet

DANIEL RYBAKKEN — designer

Fakta: Daniel Rybakken

Norsk designer, født 1984. Bosatt i Göteborg.

Foto: Simon Skreddernes

– Mobilen veier rundt 15 kilo og er tiltenkt store entreer og trappehus, men vi har også laget en bordlampe, en gulvlampe og en veggmontert lampe på samme tema, som er mer tilgjengelige. Glassdiskene blir ikke levert før rett før messen, og blir montert her i studioet mitt. Det er litt som da jeg dro til Milano første gang i 2008 og bygget alt selv.

– Hvordan blir lyset?

– Tanken er at diskene skal reflektere det og skape et spill i rommet. Men det gjenstår å se. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner