– Alene i bilen kan man gjøre hva man vil. Det er konge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

«Beat for Beat»-programlederen mener han er blant landets beste bilsjåfører.

Artist Atle Pettersen (29) har bakgrunn fra Skiens beryktede bilkultur, hvor han raste rundt og hørte på musikk i rånerbrorens mishandlede Honda Civic. Millioner av fans senere har programlederen for «Beat for Beat» på NRK oppgradert til en dieseldrevet Jaguar i XE i påvente av elbilplaner.

Hvor bilinteressert er du?

Alle som vokser opp i Skien, er interessert i bil, fordi de ivrer etter å få sertifikat for å komme seg rundt. Jaguar var og er high-end. Å kjøre kul bil er gøy, og jeg har ofte brukt for mye penger på det.

Hvilke kommentarer får du på kjørestilen din?

Enkelte kompiser synes jeg kjører for sakte, bare fordi jeg liker å ta rolige svinger. Jeg har hørt at 90 prosent mener de kjører bedre enn gjennomsnittet, og jeg er blant de 90 prosentene.

Hva får deg til å stoppe langs veien?

Jeg tar ingen pauser. Alt under fire timer anser jeg for å være en kort kjøretur. Men jeg har sovet i bilen under promoturné, for budsjettene er alltid dårlige.

Fakta: Bil-cv

2007 VW Polo (1993)

2011 BMW 335i (2009)

2012 Audi A5 (2010)

2013 VW Beetle (2013)

2015 VW Boble (1973)

2016 Jaguar XE (2016)

Kikker du på andre biler?

Ja, veteranbiler er alltid kult. Jeg kjøpte selv en Boble fra 1973 som jeg brukte til kosekjøring. Men jeg solgte den etter hvert til en onkel, fordi jeg er den eneste i familien som ikke er handyman.

Hvem får sitte på i Jaguaren?

Samboeren. Når vi kjører til hennes familie i Bergen, får vi mer tid til å prate enn på badeferie. Men jeg er kontrollfreak, og slapper best av når jeg får kjøre selv.

Personligheten tyter frem i bilen?

Tja, og jeg kommer mye for sent fordi jeg er tidsoptimist. For eksempel planlegger jeg aldri mer kjøretid enn Google Maps tilsier. Det holder sjelden, men er desto mer tilfredsstillende når det går opp. Da er livet bra.

Er det lov å spise i bilen?

Ja visst. For min egen del går det mye i boller. Sjokoladeboller er så godt. Jeg spiser minimum fem på rappen. Og kjører jeg innom Bolleland på Espa langs E6, blir det minimum ti boller. Alene i bilen kan man gjøre hva man vil. Det er konge.

Tar du deg en trall bak rattet?

Ja, det blir mye sangøving bak rattet fordi jeg kjører til mange forskjellige oppdrag. To timers repetisjon er gull verd når jeg må lære ti låter. Nye tekster og ideen med å spille i stuene til folk har også kommet i bilen.

Når skal du bytte til elbilen Jaguar I-Pace?

Jeg strider med meg selv, fordi jeg vet jeg vil være dårlig til å planlegge å lade i tide. Men Jaguar I-Pace er fet, og den nye el-Porschen som kommer, er heller ikke vond.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk