Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg finner den stadig igjen på Instagram

Tekst
Foto

Cecilie Steensen Skovholt fant en varebil som er som skrudd sammen for sosiale medier.

Cecilie Steensen Skovholt (37) jobbet 16 år som daglig leder på bensin­stasjoner og så en stri elv av biler renne forbi. Da hun og ­mannen Tom Erik Skovholt flyttet på landet i Oppegård og overtok Svartskog Kolonial, ble det rom for en skapning man sjelden ser ved pumpene. Ford Econoline Heavy Duty hinter om stilen på ting som er å få kjøpt inne i den retroorienterte butikken.

Fakta: Bil-cv

1997 Ford Fiesta (1997)
1998 Opel Kadett (1987)
2001 VW Golf (1988)
2001 Volvo V40 (2001)
2009 Audi Q5 (2009)
2012 Audi A4 Allroad (2012)
2015 BMW X4 (2015)
2015 BMW i3 (2015)
2016 Ford Econoline (1967)

Hva er Econoline best på?
Kjøre på loppis og kunne hive alle type funn på lasteplanet. Det kan dessuten virke som om selgere på loppemarkeder synes det er hyggelig å handle med noen som har en slik bil.

Du får en bedre pris?
Tja, det handler mer om at disse tilbyderne kanskje har mest lyst til å selge til noen som viser en ordentlig interesse for retroting, som ved å kjøre en gammel varebil.

Hvem andre snur seg?
Folk som knipser mobilbilder. Jeg finner den stadig igjen på Instagram.

Hvem ber om å få sitte på?
Damer med musefletter, love & peace-buttons og slengbukser ­synes å ha en romantisk forestilling om at bilen skal ta dem til Flower power-land.

Er lasteplanet også badekar?
Ja, planet fylles fort opp på regndager fordi bunnen enn så lenge mangler drenering. Når det regner skal den også kjøres med gummistøvler. Vann lekker inn på dørken og danner en dam. Da tenker jeg at det er helt topp, for jeg selv har valgt å skifte livsstil fra å flytte ut av en ny, problemfri funkisbolig og inn i et gammelt trehus med en antikvarisk varebil parkert utenfor.

Er dette en greie man burde parkere litt nonchalant på skrå?
Ja, jeg unngår for eksempel å sette bilen i gratis p-hus på kjøpesentre. Jeg betaler heller for å la Econoline stå ved inngangen slik at den blir sett. Sånne dumme ting gleder meg.

Hva er nærmeste konkurrent?
Vel, jeg holdt på å handle en Volvo Duett. Men til forskjell fra ­Volvoen er dette sannsynligvis en bil få har sett. Det er jo et viktig kjøpskriterium.

Flere artikler i serien Mitt kjøretøy:

Rytmeboks

Daglig drivstoffutgift: 3,48 kr

– Som å kjøre rundt på en brødfjøl

Norges særeste bobil

Cd-spillerens første bil

Rosa ungdom

– Min pensjonssparing

– Klassisk kunst

– Dette blir min hest for evig

Hvite uker

Siste indre

Panserwagon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.