Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Her får du ikke bare mye bil for pengene, men også mest bling

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Når Sigmund Sagberg legger kiropraktorhendene på Porsche-rattet kan alt skje.

Den tilårskomne sportsbilen til kiropraktor Sigmund Sagberg Andersen (38) trenger å knas litt ved start for å bli smidig i svingene. Medeieren i Nydalen Kiropraktorklinikk, som kaller seg Oslokiropraktoren på Instagram, kjøpte Porsche 944 på kafé.

Hvordan ble du og 944 spleiset?

Da jeg møtte bilens eier og selger foran kaffebaren på St. Hanshaugen løp en jente bort og skrek: «Det er den feteste bilen jeg har sett. La meg ta bilde!» Jeg trodde nesten det var et salgstriks. Men eieren var veldig oppriktig om bilens feil og mangler. Jeg kjøpte egentlig fyren, ikke bilen.

Hva ser du i den gamle Porschen?

944 er skikkelig eighties, på en bra måte, og forfra ligner den Ferrari. Her får du ikke bare mye bil for pengene, men også mest bling. Og jeg er ikke helt allergisk mot oppmerksomhet.

Hvor i Porsche-hierarkiet plasserer du 944?

Ganske langt ned. Motoren er plassert foran, mens i klassikeren 911 sitter den selvsagt bak. Men mens 911 knapt har plass til en kasse øl, har 944 et enormt bagasjerom. Og her koster en reparasjon 5000 kroner, mens en 911 kanskje krever det tidobbelte.

Fakta: Bil-cv

2001 Mitsubishi Colt (1990)

2003 Renault Clio (1997)

2008 Opel Astra GTC (2006)

2011 Volvo V50 (2008)

2014 Vespa LX 50 (2003)

2016 BMW 520D Touring (2013)

2019 Porsche 944 (1988)

Hvordan skal den kjøres?

Vær forberedt på at i første og andre gir skjer absolutt ingenting spennende. Ved rundt 4000 omdreininger blir den veldig morsom, men får ikke mer fart enn min andre bil, en BMW 520 diesel. Det er en fordel å ha kjørt gokart – det går ikke så fort der heller, men følelsen av aktiv underholdning er den samme.

Er Porsche typisk bilvalg blant kiropraktorer?

Jeg tror ingen annen kiropraktor har en 944, og generelt velger nok flere advokater enn kiropraktorer Porsche. Men nå er ikke jeg en typisk kiropraktor.

Du er også klokkeentusiast: Hvilket ur kler 944 best?

I dag har jeg tatt på meg en vintage Rolex Day Date, også kalt President, den samme som rollefiguren Tony Soprano hadde på armen i tv-serien Sopranos. Klokken er selvsagt litt gangster og jeg liker kule ting, men jeg betaler heller 120.000 kroner for denne fra 1980-tallet enn 340.000 for en ny.

Når kjører du absolutt ikke Porsche?

Til jobben på klinikken i Nydalen bruker jeg selvsagt elsykkel. Du er lat om du kjører bil den korte veien.

Hva har du alltid med i bilen?

Tennisracket. Den kler denne sommerbilen og Casper Ruud kjører jo også rundt i en Porsche.

Hvilke fremtidsplaner har du for bilen?

Denne blir mest brukt til å kjøre til St. Hanshaugen på lørdager for å drikke kaffe når naboene på Kjelsås er på vei til skogen. Jeg er en rastløs type, og hvem vet hvilket nytt kjøretøy jeg finner om et par år.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.