Sølesikker

Tekst

BØRRE BRATVOLD tar svært gjerne et gjørmebad med sin TOYOTA LAND CRUISER.

Fakta: CV

1997 Audi 80 1.6 (1990)

2002 Lada Niva 1.6 (1985)

2004 Lada Niva 1.6 (1987)

2005 BMW 520i Touring (2005)

2005 Lada Niva 1.7i (1999)

2005 Toyota Land Cruiser LJ73 2.4 (1988)

2006 Saab 95 Estate 2.0 (2006)

2013 Toyota Land Cruiser BJ73 3.7 (1989)

2013 Audi A4 1.6 (2013)

Terrengkjøring på hobbybasis er en voksende trend her i landet, og Børre Bratvold (42) er blant dem som trives i gjørmedammer. Markedssjefen i Timberland benytter en godt utstyrt Toyota Land Cruiser av typen som er bygget for overlevelse. I midten av september er planen deltakelse på Nordens svar på amerikanske Rubicon Trail, Sweden Offroad Adventure.

◆ Hva handler Land Cruiser om?

Vissheten om at du kan reise jorden rundt, selv på en aldri så liten campingtur.

◆ Hvem er den bygget for?

Saudiarabere. Toyota er klokelig nok lydhøre for det store markedet i Midtøsten. Denne utgaven har fordelen av kraftig drivverk og tykke karosseriplater. Ulempen er høy vekt på to tonn.

◆ Hva gir terrengkjøring deg?

Kjøreglede. Motsats til kontorlivet. Når jeg kravler i et stort gjørmehull, hender det jeg lurer på hva jeg driver med. Så tenker jeg at å styre Land Cruiser er som lek i en sandkasse. Kanskje er vi en gjeng som aldri fikk kjøre nok lekebil i sand som barn.

◆ Hvorfor vinsj?

Svaret er self-recovery, som vi sier i miljøet. En arm som kan løfte over seks tonn kan også være nyttig for å hjelpe andre.

◆ Hva er snorkelen godt for, annet enn reklamebyråestetikk?

Snorkelen er motorens luftinntak. Høy plassering gjør at nær hele bilen kan kjøres under vann. Motoren plages også mindre av støv på grusveier.

◆ Hvorfor terrengkjøring og ikke skogsrally?

Spenningen er felles. Begge disipliner krever konsentrasjon. Mister du fart og moment i terrenget forblir du i gjørmehullet.

◆ Hvilken fordel gir terrengbil på vanlig vei?

At vi automatisk velger sjarmerende sideveier med lavere tempo. Turen blir gladere.

◆ Hvem er typisk Land Cruiser-entusiast?

Alt fra lastebilsjåfører til bilfotografer.

◆ Hva koster terrenghobby?

Forsvinnende lite i D2-verdenen. Bilens listepris er knappe 200.000 kroner. Andre objekter, som ikke er nedrustet, er dessverre få.

◆ Hva skal kjøpelystne lesere vite?

At fordelen med denne årgangen er fravær av elektronikk. Problemer kan alltid fikses underveis. Land Cruiser er ellers kjent for pålitelighet.

◆ Hvorfor ser vi flere gamle Land Rovere enn Land Cruisere?

Fordi Land Cruiser fortsatt virker for nittitalls. Den fremstår ganske stygg ved siden av en lik årgang Toyota Carina personbil. Isolert, derimot, er den rett ut vakker.

Les mer fra D2 her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk