Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Pianomannen. – Jeg var ikke Bowie. Jeg var ikke supertynn. Jeg satt ved et piano. Jeg trengte å ha humor i kostymet mitt, sa Elton John nylig til Vogue. Scenekostymet for Farewell Yellow Brick Road-turneen er det Guccis Alessandro Michele som står bak. Her på scenen i Allentown i Pennsylvania 8. september.

Pianomannen. – Jeg var ikke Bowie. Jeg var ikke supertynn. Jeg satt ved et piano. Jeg trengte å ha humor i kostymet mitt, sa Elton John nylig til Vogue. Scenekostymet for Farewell Yellow Brick Road-turneen er det Guccis Alessandro Michele som står bak. Her på scenen i Allentown i Pennsylvania 8. september.

Eltons fargesprakende Gucci-samarbeid

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Popbransjens største påfugl tar farvel med 300 konserter – og ny garderobe.

Han har solgt over 300 millioner album, skrevet minst to håndfuller kanoniserte popklassikere, inklusive «Tiny Dancer» – som etter den busscenen i 2000-filmen «Almost Famous» tilsynelatende er blitt en generasjons allsang på fest-favoritt – og står på toppen som verdens mest populære kjendisvenn.

Fakta: Goodbye Yellow Brick Road Tour

Elton Johns avskjedsturné på totalt 300 konserter.

Startet i USA, kommer til København og Göteborg i mai 2019 og er ment å avsluttes i Australia i 2021.

Sceneantrekkene er designet av Gucci-sjef Alessandro Michele.

Likevel. Det er vel stilen mange tenker på når Elton John nevnes.

Helt til Lady Gaga ankom manesjen og overtok tittelen for noen år siden, var Elton John påfuglen som bruste med de største fjærene og de mest tøysete brillene i popbransjen.

I forbindelse med Farewell Yellow Brick Road-turneen kan mye tyde på at han er tilbake.

Gucci glam

71-åringen har slått seg sammen med «den nære vennen», Gucci-sjef Alessandro Michele, for ferske sceneantrekk til avskjedsturneen som skal vare til 2021. Den skjeggete moteskaperen har dukket ned i arkivene, fra den tiden Elton John regjerte sammen med låtpartner Bernie Taupin. Det er mye å ta av: Donald Duck, fjær, rokokko, «Great Gatsby», baseball – og store mengder brysthår.

– Når du jobber med fashion, er det alltid et bilde av ham eller David Bowie fra 70-tallet på veggen, de mest flamboyante karene i verden, sa Michele nylig til Vogue.

Det er på mange måter et logisk samarbeid. Både Elton John og Alessandro Michele er maksimalister med en særlig forkjærlighet for farger, broderier og glam.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Paljetter i Køben

Moteskaperen dediserte også sin vår/sommer-kolleksjon for 2018 til «The Rocket Man». Flere jakker kom med broderiet EHJ på ryggen (initialene Elton Hercules John), det var badehetter og glinsende drakter, kopier av Eltons gamle kostymer designet av Bob Mackie.

Til avskjedsturneen er det sydd et knippe originalkostymer. Ut mars befinner Elton John seg ved pianoet i USA og Canada, i broderte Gucci-jakker med påsydde diamanter og teksten «Gucci loves Elton», samt flere eltonske briller med paljetter og hjerteformer. Disse kommer ikke til Oslo, men kan oppleves i København og Göteborg i mai.

Men alt er ikke fryd og gammen. Den mest nådeløse dommen kom fra italienske moteskaperen Stefano Gabbana fra Dolce & Gabbana, som skrev «hahahahahaha» på Guccis instagramkonto etter å ha sett et bilde.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.