Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Se min kjole. Awakeawake ble startet i 2012, og spesialiserer seg på plantefargede silkekjoler.

Se min kjole. Awakeawake ble startet i 2012, og spesialiserer seg på plantefargede silkekjoler.

Hun lager Solanges og Rihannas favorittkjoler

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Pop publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Jaclyn Hodes driver klesdesignet Awaveawake, som spesialiserer seg på plantefargede silkekjoler.

– Jeg liker å transformere materialer som er forbundet med luksus til noe hverdagslig. Silkekjoler kan fint brukes med t-skjorte eller en genser til, sier Jaclyn Hodes (40).

Selv er hun ikledd sitt eget klesmerke fra topp til tå, lag på lag med plantefarget silke i koralltoner, blått og grønt. Fra hennes nye hjem i Topanga Canyon, vest for Los Angeles, drives enmannsoperasjonen Awaveawake.

Stuen fungerer som visningsrom og kontor. I bakhagen står det bøtter med indigofarget væske, fra en spontan fargetest til ny kolleksjon.

For syv år siden startet den tidligere stylisten og globetrotteren sitt eget merke, pendlende mellom New York og hennes andre hjem på Bali. Silhuettene var og er fortsatt inspirert av 1920- og 1930-tallets klassiske eleganse.

Fakta: Awaveawake

Amerikansk klesmerke

Startet av Jaclyn Hodes i 2012.

Hun er utdannet ved Fashion Institute of Technology i New York.

Spesialiserer seg på plantefargede silkekjoler.

awaveawake.com

Uventet

Hodes mest populære plagg, den 1990-tallsinspirerte slip-kjolen, med tynne spagettistropper, er en favoritt blant en rekke celebriteter. Solange Knowles har vært ikledd designet ved flere anledninger, blant annet i musikkvideoen til «Don’t Touch My Hair».

Og da Beyoncés lillesøster fylte 30, var hun og hele venninnegjengen ikledd korallfargede plagg fra Awaveawake, mens de poserte i sanddynene i White Sands Nasjonalpark. I 2015 var Rihanna på forsiden av det amerikanske musikk- og livsstilsmagasinet The Fader i en blekrosa Awaveawake-slipkjole med t-skjorte under.

– Jeg synes det er kult at de har brukt antrekkene både privat og profesjonelt. Det er en enorm tillitserklæring. Jeg tror de først og fremst blir tiltrukket av plantefargene. Det gjør designen unikt. Fargene fremstår sterke og levende på en helt annen måte enn syntetiske farger, sier Hodes.

Designeren sier det alltid er et element av overraskelse med plantefarger, at man «må være åpen og omfavne resultatet».

– Sist sesong ønsket jeg en safran-farge, men resultatet ble i stedet opal-fersken, en noe uvanlig farge, men det tilførte en uventet harmoni til resten av kolleksjonen, forteller Hodes.

Egenreklame. Grunnlegger Jaclyn Hodes ifører seg gjerne sitt eget klesmerke fra topp til tå, lag på lag med plantefarget silke i koralltoner, blått og grønt.

Egenreklame. Grunnlegger Jaclyn Hodes ifører seg gjerne sitt eget klesmerke fra topp til tå, lag på lag med plantefarget silke i koralltoner, blått og grønt.

Ut på tur

Fargepaletten til de ulike kolleksjonene er alltid inspirert av en destinasjon.

– De tidligere kolleksjonene har vært inspirert av fargepaletten fra Hydra i Hellas, og Kauai på Hawaii. I fjor lot jeg meg inspirere av mitt nye hjem i Topanga, som betyr «hvor fjellet møter havet».

Awaveawake-designen blir gjerne omtalt som «gudinneklær».

– Jeg kan forstå at det passer inn med Topanga-hippie-klisjeen, men det er ikke hvor jeg kommer fra. Jeg har alltid sett for meg at disse plaggene like gjerne blir brukt i næringslivet.

– Du kan bruke slip-kjolene til hverdags, på jobb, til middag, på den røde løperen. Hvis du vil, kan du også sove i den! Men man må være komfortabel i sin egen kropp for å gå med disse plaggene alene. Man ser alt, hver kurve, og det synes jeg er vakkert. Det er nesten som å gå rundt naken.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.