Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Egenartet. Rachel Seville Tashjian gir gode tips til hvordan utvikle en personlig stil i nyhetsbrevet «Opulent Tips» og på Instagram.

Egenartet. Rachel Seville Tashjian gir gode tips til hvordan utvikle en personlig stil i nyhetsbrevet «Opulent Tips» og på Instagram.

Dette eksklusive motenyhetsbrevet er blitt en viral begivenhet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eline Lund Fjæren publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Skjermdumper fra «Opulent Tips» sprer seg på nettet.

Det er noe attraktivt ved nyhetsbrev om mote. Sammenlignet med de etablerte motemagasinene åpner nyhetsbrevsjangeren for mer personlige betraktninger om stoffene og mønstrene vi omgir oss med – slik avismotespaltene var før, kanskje – og dypdykk i deres mangfoldige historie.

Kan hende er dette årsaken til at det nærmest er en viral begivenhet hver gang en ny utgave av nyhetsbrevet «Opulent Tips» sendes ut, i hvert fall i visse kretser. Nyhetsbrevet er skrevet av Rachel Seville Tashjian, tidligere GQ-skribent og nå moteredaktør i Harper’s Bazaar, og er kun for inviterte lesere. Det er ikke mulig å abonnere.

Fakta: Opulent Tips

Nyhetsbrev om mote, trender og stil, skrevet av Rachel Seville Tashjian.

Tashjian er tidligere GQ-skribent og nå moteredaktør i Harper's Bazaar.

Nyhetsbrevet er kun for inviterte lesere, men skjermdumper fra brevet sirkulerer på nettet fra uke til uke, hvilket gjør det mulig for uinviterte å lappe sammen utdrag.

Filosofiske råd

Tashjian skriver om alt fra vesker som kan benyttes både på stranden og i byen, til mennesker med forkjærlighet for lærsandaler og hvordan utvikle en personlig – ikke algoritmestyrt – stil. Rådene er mangslungne, ofte av det filosofiske heller enn det praktiske slaget, som at det er «viktig å ha på seg ting som får folk til å lure på om de forstår noe som helst ved deg».

Hun tar gjerne utgangspunkt i lesernes spørsmål, som de sender inn ved å svare på nyhetsbrevet, som jo egentlig bare er en epost. «Opulent Tips» har en tydelig og dessuten behagelig autoritær tone, men er likevel uformell og lett i stilen – her er utallige utropstegn og versaler.

Nyhetsbrevets eksklusivitet bidrar trolig til dets enorme appell, men nysgjerrige kan likevel få glede av enkeltsnutter og skjermdumper som til enhver tid sirkulerer i sosiale medier. Søk bare på emneknaggen #OpulentTips på Twitter, og du vil få en mengde treff: alt fra memes til sitater og bilder.

15

Kaninhull

Et av de store «OT»-høydepunktene etter mitt skjønn, var da Tashjian svarte på allerede nevnte spørsmål om hvordan man kan utvikle en personlig stil. Innsenderen var bekymret for at hun lot seg forlede av markedsføring og algoritmer; hun forsto ikke lenger forskjellen på hva hun selv likte, og hva som bare var internalisert reklame.

Tashjian rådet henne til å innta en «kaninhullmentalitet», til å lese og se alt hun kom over av god kultur, og ikke bare konsumere mote: «Det du er ute etter, er en passeggiata for sinnet! Du må vandre gjennom ideer, kultur og kunst. (STROLL, DON’T SCROLL).»

Slikt gir håp.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.