Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vanntett. – Ambisjonen vår har vært skyhøy, rett og slett fordi det finnes nok sko på markedet. Vi må løse det bedre enn det andre har gjort før oss. Det har vi brukt syv år på å få til, sier Alexander Helle i Norwegian Rain om den nye vanntette skoen.

Vanntett. – Ambisjonen vår har vært skyhøy, rett og slett fordi det finnes nok sko på markedet. Vi må løse det bedre enn det andre har gjort før oss. Det har vi brukt syv år på å få til, sier Alexander Helle i Norwegian Rain om den nye vanntette skoen.

Har brukt syv år på å lage en vanntett sko

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

– En blanding av en sneaker og en boot, sier skaperen.

– Det er rett og slett en vanntett sko, en blanding av en sneaker og en boot. Den første av sitt slag i verden, sier Alexander Helle.

Han står bak merket Norwegian Rain sammen med den gråhårede, hvitskjeggede og alltid solbrillebekledde designeren og skredderen T-Michael. Egentlig heter han Michael Tetteh Nartey, er fra Ghana og oppvokst i London, men han har bodd i Bergen i en årrekke.

Ecco-samarbeid

Det bergensbaserte firmaet opplever stor suksess i nisjen «vanntett eleganse» og feiret ti-årsjubileet med å åpne butikk i Tokyo for et par måneder siden.

Firmaet, som er mest kjent for sine elegante no bullshit-regnfrakker i 7000–8000-kronersklassen, har allerede egne lokaler i både Bergen, Paris og Oslo.

Den nye skoen, The Waterproof Shoe, er et samarbeid med den danske familiebedriften Ecco, som i Norge kanskje først og fremst er et symbol på litt traust og komfortabel kvalitet.

Men her finnes det kunnskap og tradisjoner i toppsjiktet, forteller Helle, ikke minst i Eccos egne garverier, som blant annet leverer skinn til bilindustrien.

Fakta: Norwegian Rain

Norsk regntøyprodusent etablert i 2009.
norwegianrain.com

Har egne butikker i Bergen, Oslo, Paris og Tokyo.

Aktuell med The Waterproof Shoe i samarbeid med danske Ecco.

Syv års arbeid

Skoen, som ble til i Eccos skolaboratorium i den vesle danske byen Tønder på Sønderjylland, er ment å avlaste den klassiske gummistøvelen. Den tok hele syv år å lage, så Alexander Helle er blitt godt kjent med flyplassen i Billund og de sønderjyske kroer.

– Vi har laget en vanntett, pustende, anatomisk sko som er like komfortabel og relevant på kontoret som på gaten, sier han.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.