Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det er en ekstremt sårbar periode i livet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anders Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Designlys. NRK følger syv unge designerspirer. Fra venstre: Eldbjørg Sved Skottvoll, Aleksander Sahr, Elnaz Gargari, Sigurd Braathen Dalen, Alva Brosten, Lars Terje Gudem Hansen og Thalia Steffensen.

Designlys. NRK følger syv unge designerspirer. Fra venstre: Eldbjørg Sved Skottvoll, Aleksander Sahr, Elnaz Gargari, Sigurd Braathen Dalen, Alva Brosten, Lars Terje Gudem Hansen og Thalia Steffensen.

NRKs nye motesatsing kommer med grinegaranti.

Høsten 2016 startet NRK produksjonen av serien «This is it». Gjennom åtte episoder følges syv unge designerspirer fra kles- og kostymedesign ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) fra det siste semesteret på skolen og over ett år inn i fremtiden.

Fakta: «This is it»

Dokumentar i åtte deler om ung, norsk virkelighet på NRK

Medvirkende designere: Alva Brosten, Sigurd Braathen Dalen, Elnaz Gargari, Lars Terje Gudem Hansen, Aleksander Sahr, Eldbjørg Sved Skottvoll, Thalia Steffensen.

Regi: Christian Scharning.

Premiere på NRK.no 2. april.

Hva venter dem av muligheter?

Regissør Christian Scharning (41) lover grining og klining i hver eneste episode.

– Jeg tror jo at det handler om at det er en ekstremt sårbar periode i livet, rett før og rett etter endt utdannelse. De vil så mye, men kan ikke nok. Det er mye smerte i at man er så langt unna å nå de store målene i livet.

Aleksander Sahr fra «This is it»: Målet hans er å bli et «motemonster»

Snart voksen

Serien er ikke oppkalt etter Michael Jackson-konsertfilmen fra 2009, men en installasjon laget av Gardar Eide Einarsson montert lett synlig oppå KHiOs hovedbygg.

I halvannet år fikk Scharning og produksjonsteamet følge studentene på skolen og i livet etterpå. Det er uvanlig lenge for en NRK-produksjon, men det måtte til «for å få til et reelt bilde av hva det vil si å møte voksenlivet», som er seriens underplot.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Konkurranselivet

De syv studentene er typer, som ifølge regissøren, aldri hadde meldt seg på en realityserie. Likevel kan dokumentaren bære ved seg noen av elementene fra denne sjangeren, minus konkurranse-aspektet – «det er mer selve livet som utgjør konkurransen».

– Vi har sett det i dramaer som «Skam» og «Unge lovende» at det hviler mye i de små hverdagsøyeblikkene. Det må ikke handle om noen som har vist på New York Fashion Week, eller som er kjendisdesigner, for å lage interessant tv om mote, sier Scharning.

– Det viktigste er jo at dette er pasjonerte mennesker som tørr å vise hvor sårbart det faktisk er å følge en drøm.

Serien slippes på nett 2. april, og har premiere på NRK1 4. april.(Vilkår)