Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Emma Steinbakken: – Artister virker jo som et annet folkeslag

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ferdinand Wagner Lorenz publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

19-åringen fra Jessheim lanseres som popstjerne i Tyskland.

Tips. Ikke møt heltene dine, sier Emma Steinbakken. — Det er liksom ikke det samme når man møter sånne folk og innser at de også er vanlige mennesker.

Tips. Ikke møt heltene dine, sier Emma Steinbakken. — Det er liksom ikke det samme når man møter sånne folk og innser at de også er vanlige mennesker.

– Noen dager liker jeg den oppmerksomheten som følger ved å være en slags offentlig person, mens andre dager liker jeg den ikke, sier popartisten Emma Steinbakken (19) fra Jessheim.

Fakta: Emma Steinbakken

Artist og låtskriver fra Jessheim, født i 2003.

Debuterte i 2019 med ep-en «Emma Steinbakken».

Aktuell med singelen «This One's On Me».

@emmasteinbakken

Hun har allerede funnet seg til rette på norske hitlister, varmet opp for den svenske popstjernen Zara Larsson og høstet 22 millioner avspillinger av debutsingelen «Not Gonna Cry». Nå har hun for alvor begynt å merke at folk gjenkjenner henne på de lyse lokkene, noe hun ikke trives like godt med.

Da den lett gjenkjennelige sangen «Jeg glemmer deg aldri» fra NRK-serien «Rådebank» herjet på spillelistene, var det på sitt verste.

– Jeg synes det var forferdelig. Man føler liksom at hele Norge sitter og ser på deg, selv om de ikke gjør det. Da rømmer jeg hjem til mamma og pappa, sier hun.

– Jeg trives ikke så godt med det, egentlig. Etter at det skjedde, har jeg begynt å gå til psykolog, tidvis tre ganger i uken, for å lage et bedre grunnlag for å tåle det, når det blir sånn.

Det er jo derfor man blir så obsessed med kjendiser og artister, de virker jo som et annet folkeslag

Emma Steinbakken

Mye tyder på at hun må finne seg i økende celebritetsstatus fremover, for samtidig som hun skal prøve å gjennomføre en noenlunde normal russetid i Oslo, skal hun lanseres som popstjerne i Tyskland.

Alt i 2019 skrev hun kontrakt med den tyske avdelingen av Epic Records, men pandemien trykket på pauseknappen. Nå jobbes det i kulissene mot det tyske markedet. Mer enn 60 prosent av Steinbakkens avspillinger kommer fra utlandet, for det meste Tyskland, men også USA.

Lavere ambisjoner

Emma Steinbakken vokste opp på Jessheim, med far, mor og storesøster. Foreldrene skilte seg da hun var liten; hun hadde «en helt vanlig og lykkelig oppvekst», som hun sier.

Hun fikk platekontrakt alt som 15-åring, men først i fjor, etter mye forhandling i hjemmet, flyttet hun til Oslo. Først i et mislykket kollektiv, før hun knekket koden med bestevenninnen.

– Ambisjonene mine? Nja … Før hadde jeg uten å nøle sagt at jeg vil bli den neste Dua Lipa. Men jeg trives ikke så godt med det som følger med. Nå må jeg si at ambisjonen min er å drive med musikk og ha et fint og vanlig liv på siden.

Ikke møt heltene dine

Da Zara Larsson spilte i Oslo Spektrum i høst, varmet rapperen Musti og Emma Steinbakken opp. Etter konserten dro sistnevnte på fest med vennene sine snarere enn å henge med den svenske popstjernen.

– Jeg har alltid vært fan, men det ødelegger å møte heltene sine. Det er liksom ikke det samme når man møter sånne folk og innser at de også er vanlige mennesker. I hvert fall når man innser hvor mye tid bransjen bruker på image.

Da hun ga ut singelen «This One's On Me» tidligere i år, fikk hun se seg selv på bannere rundt i byen.

– Jeg har bølgete hår, masse sminke og er stylet opp. Jeg husker jeg tenkte: «Det er jo meg, men det ligner jo ikke akkurat så mye.» Det er jo derfor man blir så obsessed med kjendiser og artister, de virker jo som et annet folkeslag.

Skroter

Emma Steinbakken skulle på norgesturné tidligere i år, men planene ble skrotet to uker før Norge gjenåpnet. Nye planer er lagt for høsten, men debutalbumet lar vente på seg.

– Jeg har skrotet alt og begynt på nytt flere ganger. Det er så viktig for meg at alt blir riktig. Jeg kan begynne på noe jeg synes er fett, og to uker etter liker jeg det ikke lenger. Ting skjer så fort inni meg, sier hun.

– Det skal godt gjøres at jeg lager et album jeg liker når det kommer ut. Men jeg har veldig lyst til det, og jeg jobber med saken.

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.