Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tilbake på scenen. Natnael Niguse rakk å spille på Bylarm før pandemien stengte ned samfunnet. I slutten av måneden er han blant trekkplastrene på Kadetten-festivalen.

Tilbake på scenen. Natnael Niguse rakk å spille på Bylarm før pandemien stengte ned samfunnet. I slutten av måneden er han blant trekkplastrene på Kadetten-festivalen.

Hans artistdebut ble sabotert av pandemien

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ferdinand Wagner Lorenz publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nå får r&b-håpet Natnael sin revansj på festivalen Kadetten, sammen med en rekke internasjonale storheter.

– Jeg vil lage det jeg vil, ikke hva jeg tror folk vil like å høre.

Det norske r&b-håpet Natnael Niguse kan vise til samarbeid med tungvektere som Arif, Cezinando og Stig Brenner, og for to år siden solodebuterte 27-åringen fra Romsås med den Spellemann-nominerte ep-en «Mannekeng». Nå er oppfølgeren klar.

– Det er et prosjekt hvor jeg bretter ut følelsene mine på en helt annen måte enn jeg har gjort før, sier Niguse.

Fakta: Natnael Niguse

Norsk r&b-artist, født i 1994.

Aktuell med ep-en «Angst & Dr. Martens».

På programmet til Kadetten-festivalen 28.–29. juni.

@natnael_niguse

Åpenhet

Ep-en «Angst & Dr. Martens» rommer fire sanger og henter inspirasjon fra storheter som The Weeknd og Tyler, the Creator, men også folk Niguse har hørt på siden barndommen, som de regimekritiske etiopiske artistene Teddy Afro, Aster Aweke og Gigi.

– Det er litt mer dystert og melankolsk enn det jeg har droppet før. Jeg lar folk bli kjent med meg som person, og ikke bare som artist. Det handler om ting jeg har gått gjennom, og ting jeg føler jeg har dyttet ned og ikke turt å vise frem eller fått frem i musikken tidligere, sier Niguse.

Usikkerhet, press for å prestere og «angst, selvfølgelig» er noe av det han har kjent på. Følelser som gjør ham usikker på det han driver med, og som har gjort at han til tider ikke har klart å stole på seg selv.

– Jeg har prøvd å få frem disse følelsene på en fet måte.

Jeg er jo fra Romsås, og der var det ikke vanlig å bruke Dr. Martens, så jeg følte meg annerledes

Natnael – r&b-artist

Særpreg

– Jeg skulle egentlig hatt på meg Dr. Martens i dag … men de var så sykt skitne, sier han.

De lave, vinrøde skinnskoene er erstattet med et par rosa og hvite joggesko. På platen har Natnael Niguse brukt den britiske skoprodusenten som et slags symbol på det å skille seg ut.

– Nå er de jo veldig populære, men sånn var det ikke for en del år siden. Jeg er jo fra Romsås, og der var det ikke vanlig å bruke Dr. Martens, så jeg følte meg annerledes når jeg gikk med dem, men jeg likte det.

I musikken mener han det er særpreget ved stemmen som skiller ham ut. Den store drømmen som artist, er å gjøre internasjonal suksess med en låt på norsk.

– Det er mange som hører på fransk musikk, men som ikke skjønner en dritt. Valget av ord og hvordan du synger dem, gjør at det kan høres fett ut likevel. Jeg har troen på at jeg kan få til det, sier han.

Varme

Niguse ble født i Etiopias hovedstad, Addis Abeba, og kom til Norge som åtteåring. Han vokste opp med fire søsken – en flokk som etter hvert ble til seks. Nå holder han hus i Gamlebyen i Oslo.

– Jeg føler litt på at jeg skylder foreldrene mine å gjøre noe bra. De har hatt det tøft med å oppdra seks barn og komme til et helt nytt land, sier han.

Selv om kårene var trange og familien bodde tett på hverandre, forteller han om en lykkelig oppvekst fylt med musikk og dans.

– Hvis jeg føler meg litt lost oppi det hele, så tenker jeg tilbake på den tiden der.

– Er det noe spesielt du savner?

– Varmen, ass.

Entertainer

To uker før pandemien satte en stopper for konserter, spilte Niguse en av sine første konserter på Bylarm. Siden har han lengtet etter å få opptre på ny og har brukt de to årene på å gjøre det han alltid gjør: lage musikk.

I slutten av juni er han blant navnene på plakaten til Kadetten-festivalen i Sandvika, side om side med internasjonale storheter som Playboy Carti, Jack Harlow og Megan Thee Stallion.

– Det blir ganske sykt! Når du lager musikk, vil du jo fremføre den mens den ennå er fersk. Det har jeg jo ikke fått gjort før, så jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å få spille både gamle og nye låter.

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.