Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Soveromspop. Når Rhian Teasdale (underst) overnatter hos Hester Chambers, sover hun angivelig på sjeselongen Wet Leg sang om på gjennombruddslåten «Chaise Longue».

Soveromspop. Når Rhian Teasdale (underst) overnatter hos Hester Chambers, sover hun angivelig på sjeselongen Wet Leg sang om på gjennombruddslåten «Chaise Longue».

Denne duoen er «2022s heteste band»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Emil L. Mohr publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Duoen Wet Leg vet hvorfor de gløder så hett på trendlistene. – Vi tar mye badstue.

Bandet er ferskt, men selve navnet fyller 100 i år. Ifølge Oxford-ordbokens slangavsnitt var det i 1922 begrepet «wet leg» først ble brukt skriftlig, i betydningen «selvmedlidende person».

Vokalist Rhian Teasdale synes det står perfekt til hvordan hun og makkeren Hester Chambers opererer, både menneskelig og musikalsk.

– Vi er begge usikre og uhøytidelige typer fra naturens side, sier hun.

Wet Leg hørtes ut som en fin beskrivelse av hva vi prøver å overvinne. Når du spiller i et band med det navnet, blir det en like fin påminnelse om ikke å ta deg selv så alvorlig.

Fakta: Wet Leg

Britisk rockeband, etablert på Isle of Wight i 2019.

Består av Rhian Teasdale (vokal/gitar) og Hester Chambers (gitar/kor).

Slo gjennom med debutsingelen «Chaise Longue» (2021).

Utgir sitt selvtitulerte debutalbum 8. april.

wetlegband.com

Lokalt skryt

Skjønt, de to Isle of Wight-jentene på snaut 30 tas nettopp på alvor. De møttes på universitetet og begynte å spille sammen i 2019, og i kjølvannet av tre spreke fjorårssingler har avisen The Guardian utpekt dem til «2022’s hottest band», en merkelapp som forplikter i øyriket.

Oppturen startet med videosensasjonen «Chaise Longue» i fjor sommer, som Chambers røper ble skrevet om en sofavariant signert bestefaren hennes.

– Jeg kjente aldri bestefar. Men da moren min en gang skulle pusse opp, var det et bestemt møbel hun trengte å få oppbevart, forteller hun.

– «Jeg passer gjerne på det», sa jeg, og så ga jeg det simpelthen aldri tilbake. Det er en lang og knudret sjeselong som bestefar laget. Den er veldig fin, og hvor Rhian sover når hun overnatter hos meg.

Norsk favoritt

Det hører med at låtteksten insinuerer at det også foregår tvilsomme ting på det nevnte møbelet i forbindelse med herrebesøk. Wet Legs selvtitulerte debutalbum er fylt med tilsvarende postironiske og postfeministiske refrenger, som sannsynligvis vil få ben å gå på i en postpandemisk festivalsommer.

Lokalkritikerne kremter om en krysning mellom nasjonalstolthetene Elastica og Pulp. Men mye av inspirasjonen kommer fra nordisk pop, mener duoen selv.

Vi tenker bare på hva som gir oss glede og gjør oss lykkelige. Hva enn som kommer ut, kommer ut

Rhian Teasdale – Wet Leg

– Jeg har hørt masse på Ólafur Arnalds, Efterklang og Björk. Og Sassy 009 er veldig kul, erklærer Teasdale, med et nikk til den fremadstormende Oslo-artisten Sunniva Lindgård.

– Jeg introduserte faktisk Hester for Sassy 009 så sent som i går. Vi er like fascinerte, begge to, legger hun norgesvennlig til.

Hoftespark

Hvordan ser jentene på «årets heteste»-stempelet?

– Vi prøver alltid å holde oss varme. Vi tar mye badstue, fleiper Teasdale.

– «Skaden» er allerede skjedd. Heldigvis var albumet ferdig før vi ga ut noe som helst, supplerer Chambers.

Tenker de i det hele tatt på albumformatet, eller er platen å betrakte som en singelsamling?

– Vi tenker bare på hva som gir oss glede og gjør oss lykkelige. Hva enn som kommer ut, kommer ut, parerer Teasdale.

– Ja, så langt har vi improvisert hele veien. Da blir det toskete å skulle endre strategi nå, utbroderer Chambers, før Teasdale konkluderer med mer erkebritisk slang:

– Alt vi to gjør, er «fra hoften» og «på sparket».

D2 er Norges viktigste magasin for kultur og livsstil. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.